nemi erőszak

2017.11.23. 20:13

Kilenc évet kapott Robinho

Csoportos nemi erőszakért kilencéves börtönbüntetést kapott első fokon Robinho, a Real Madrid és az AC Milan korábbi labdarúgója.

(FILES) This file photo taken on September 28, 2013 shows AC Milan's Brazilian forward Robinho during the Italian Seria A football match AC Milan vs Sampdoria, on Septembre 28, 2013, in San Siro stadium in Milan. A Milan court on November 23, 2017 sentenced former AC Milan and Brazil forward Robinho aka Robson de Souza Santos to nine years in jail for gang raping a 22-year-old Albanian woman in a Milan disco on January 22, 2013. Robinho, who is now playing for Brazil team Atletico Mineiro, was found guilty of committing the rape with five other people. / AFP PHOTO / Olivier MORIN

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Olivier Morin

A milánói bíróság csütörtöki ítélete szerint Robinho és öt társa 2013. január 22-én egy milánói diszkóban megerőszakolt egy 22 éves albán lányt. Az ügyben a játékos mindvégig tagadta az ellene felhozott vádakat.

Robinho nem volt ott az ítélethirdetésen, és amíg nem születik jogerős bírósági ítélet, addig Olaszország nem is indítja meg ellene a kiadatási eljárást.

A csatár jelenleg a brazil Atlético Mineiróban futballozik.

A 99-szeres válogatott Robinhónak hasonló ügy miatt már korábban is akadt dolga a rendőrséggel: 2009-ben, még a Manchester City játékosaként gyanúsítottként hallgatták ki egy leedsi éjszakai klubban történt nemi erőszak miatt, de ott végül nem vádolták meg.

Borítókép: AFP PHOTO / Olivier Morin

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!