kicsi az esély

2018.01.17. 16:05

Northug majdnem biztos, hogy kihagyja az olimpiát

Northug egész szezonban erőnléti problémákkal küzdött, de abban bízott, hogy rajthoz állhat a most hétvégi, planicai világkupa-fordulón. Erre azonban nem kerül sor, mert nem épült fel teljesen megfázásából.

3069471 04/09/2017 Norwegian cross-country skier Petter Northug takes a walk around Red Square in Moscow. Ramil Sitdikov/Sputnik

Forrás: afp

A kétszeres olimpiai bajnok norvég sífutó edzője szinte biztos abban, hogy tanítványa nem lesz ott a februári phjongcshangi téli olimpián.

„Úgy gondolom, oda az olimpiának. A szövetség vezetése azt mondja, Petter még rákerülhet az indulók listájára, de én nem hiszek ebben”

- jelentette ki Stig Rune Kveen a 32 éves versenyzőjéről.

„A lehetőség ott van, még beválaszthatjuk a phjongcshangi csapatba, nem zárult be minden ajtó előtte, de kicsi az esélye az olimpiai részvételének”

- áll a norvég sífutók szövetségi kapitánya, Vidar Lofshus közleményében.

Northug – aki Norvégia egyik legismertebb és legnépszerűbb sportolója – 2010-ben, Vancouverben két arany-, valamint egy-egy ezüst- és bronzérmet nyert, míg négy éve Szocsiban két bronzérmet szerzett az olimpián.

Az idei ötkarikás játékokat február 9. és 25. között rendezik.

Borítókép: Petter Northug Moszkvában 2017. szeptember 4-én

AFP / Ramil Sitdikov / Sputnik

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!