bajnokok ligája

2018.09.20. 06:21

Sima győzelem Madridban, Ronaldo sírva lebandukolt

A legutóbbi három kiírásban győztes Real Madrid hazai pályán magabiztosan, 3-0-ra nyert az AS Roma ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában.

Cristiano Ronaldo of Juventus FC reacts after receiving a red card during the UEFA Champions League, Group H football match between Valencia CF and Juventus FC on September 19, 2018 at Mestalla stadium in Valencia, Spain - Photo Manuel Blondeau / AOP Press / DPPI

Fotó: DPPI

A spanyolok Isco 45. percben lőtt szabadrúgásával szereztek vezetést, majd a második félidő elején Gareth Bale talált be. A hajrában Maríano Díaz látványos tekeréssel állította be a végeredményt.

A nyáron több mint százmillió euróért szerződtetett Cristiano Ronaldo számára rosszul kezdődött új csapatában, a Juventusban „kedvenc” sorozata: 120 góljával a BL történetének legeredményesebb játékosát Valenciában a 29. percben azonnali piros lappal kiállította a játékvezető, miután ütközött, majd a 16-oson belül dulakodott Jeison Murillóval. A játékteret sírva elhagyó Ronaldo a 154. mérkőzésen lépett pályára a legrangosabb európai kupában, és először jutott a kiállítás sorsára.

Nézzük meg a klasszis reakcióját, mikor felmutatták neki a lapot:

A korai emberhátrány ellenére a Juventus Miralem Pjanic két értékesített büntetőjével magabiztosan vitte el a három pontot.

A nyitóforduló legnagyobb meglepetést az Olympique Lyon okozta azzal, hogy az angol bajnok Manchester City otthonában 2-1-re diadalmaskodott. Josep Guardiola együttese ezt megelőzően nyolc hazai BL-csoporttalálkozóján volt veretlen.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 1. forduló:

E csoport:

Benfica (portugál)-Bayern München (német) 0-2 (0-1)

Ajax (holland)-AEK Athén (görög) 3-0 (0-0)

F csoport:

Manchester City (angol)-Olympique Lyon (francia) 1-2 (0-2)

Sahtar Donyeck (ukrán)-Hoffenheim (német) 2-2 (1-2)

G csoport:

Plzen (cseh)-CSZKA Moszkva (orosz) 2-2 (2-0)

Real Madrid (spanyol)-AS Roma (olasz) 3-0 (1-0)

H csoport:

Valencia (spanyol)-Juventus (olasz) 0-2 (0-1)

Young Boys (svájci)-Manchester United (angol) 0-3 (0-2)

Borítókép: Ronaldo könnyek közepette bandukol le a gyepről.

AFP / DPPI / AOP PRESS / Manuel Blondeau

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!