kártérítés

2018.01.17. 12:10

Glenn Frey özvegye beperelte a férjét kezelő New York-i kórházat

Gondatlanságból okozott halál miatt perelte be Cindy Frey, az Eagles együttes társalapítójának özvegye a manhattani Mount Sinai Kórházat, ahol férjét ápolták 2016 januárjában bekövetkezett halála előtt.

Cindy Millican Frey, wife of Eagles co-founder, the late Glenn Frey, arrives for the formal Artist's Dinner honoring the recipients of the 39th Annual Kennedy Center Honors hosted by United States Secretary of State John F. Kerry at the U.S. Department of State in Washington, D.C. on Saturday, December 3, 2016. The 2016 honorees are: Argentine pianist Martha Argerich; rock band the Eagles; screen and stage actor Al Pacino; gospel and blues singer Mavis Staples; and musician James Taylor. Credit: Ron Sachs / Pool via CNP - NO WIRE SERVICE - Photo: Ron Sachs/Consolidated/dpa

Forrás: afp

Glenn Frey özvegye hanyagsággal vádolja az intézményt, valamint Steven Itzkowitz gasztroenterológust, amiért nem kezelték megfelelően a férje gyulladásos bélbetegségét, nem diagnosztizálták rendesen és nem látták el a fertőzését, továbbá nem nyújtottak kellő tájékoztatást a kezelés kockázatairól és mellékhatásairól.

A manhattani bírósághoz kedden benyújtott kereset szerint mindezek eredményeként Glenn Frey betegséggel, fájdalmakkal, mentális kínokkal küzdött és megnyomorodott 2016. január 18-án bekövetkezett halála előtt.

A gitáros 2015. október 19. és 2015 novembere között volt Itzkowitz páciense.

Az Eagles korábbi közlése szerint Frey az akut fekélyes vastagbélgyulladás, a tüdőgyulladás és a reumatikus ízületi gyulladás okozta komplikációiba halt bele.

A Mount Sinai Kórház szóvivője szerint az intézmény nem nyilatkozik függőben lévő peres ügyekről. Eric Turkewitz, Cindy Frey jogi képviselője sem részletezte a keresetben foglaltakat.

A Frey-jel közös három gyermeküket nevelő és férje hagyatékát kezelő özvegy meg nem határozott összegű kártérítést követel.

A 67 évesen elhunyt Frey az Eagles gitárosa és énekese volt. Az 1971-ben Los Angelesben alakult zenekar a hetvenes évek közepén élte fénykorát, lemezeiből több mint százmillió példányt adtak el. Egyik legnagyobb sikerük a Hotel California 1976-ból. Frey a nyolcvanas években szólólemezeivel is nagy sikereket ért el.

Borítókép: Cindy Millican Frey 2016. december 6-án

AFP / Ron Sachs / Consolidated / dpa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!