különleges alkalom

2018.07.15. 12:09

Maradék tortát szolgáltak fel Lajos herceg keresztelőjén

Vilmos herceg és Katalin hercegné harmadik gyermekét, a kis Lajos herceget még július 9-én megkeresztelték. A ceremónia után a királyi páros teadélutánra hívta meg a vendégeket, ahol évekkel ezelőtt készült desszertet kóstolhattak meg.

Forrás: mti/ap

Az esemény nagyon bensőséges volt, csak a család és közeli barátok voltak jelen, a ceremónia után pedig a szülők teadélutánra hívták meg a vendégeket – olvasható a mindemegette.hu oldalon.

Az ünnepségen pedig valami olyat szolgáltak fel, senki sem gondolna:

Katalin és Vilmos 7 éve készült esküvői tortáját.

A nyolcemeletes tortából ugyanis a királyi család hagyományai szerint több szeletet is el kell tenni különleges alkalmakra. Például György herceg és Sarolta hercegnő keresztelőjén is előkerült a lefagyasztott édesség.

A nyolcemeletes királyi torta 2011. április 29-én
Fotó: JOHN STILLWELL / AFP PHOTO/POOL WPA

Egyébként Vilmos és Katalin tortájából az esküvő óta több szeletet is elárvereztek, sőt, 2012-ben Károly herceg és Diana hercegné 1981-ben készült esküvői tortájának szeletére is lehetett licitálni. Akkor 230 fontért, vagyis nagyjából 85 ezer forintért kelt el a nem túl friss desszert – írja a lap.

Borítókép: Justin Welby, Canterbury érseke (j) és Katalin cambridge-i hercegnő karján 11 hetes kisfiával a gyermek keresztelője előtt a londoni Szent James-palota királyi kápolnájában 2018. július 9-én

MTI / APpool / Dominic Lipinski

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!