megszólalt a rendőrség

2018.01.16. 15:58

Továbbra is rejtély, miért halt meg Dolores O'Riordan

Bár a rendőrség szerint „gyanús körülmények” nem merültek fel az eset körül, azt továbbra sem tudni, miért halt meg a The Cranberries énekesnője.

Irish singer Dolores O'Riordan performs at Mediolanum Forum with The Cranberries. Assago, March 16th 2010 ©Castaldo/MPA/Leemage; Irish singer Dolores O'Riordan performs at Mediolanum Forum with The Cranberries. Assago, March 16th 2010; Irish singer Dolores O'Riordan performs at Mediolanum Forum with The Cranberries. Assago, March 16th 2010 ©Castaldo/MPA/Leemage

Ahogy korábban beszámoltunk róla, a 46 éves énekesnőt hétfő reggel holtan találták egy londoni hotelben. O'Riordan stúdiómunkák miatt tartózkodott a brit fővárosban. A Zombie című slágerük feldolgozásához készült a vokál felvételére a Bad Wolves nevű Los Angeles-i rockbandával.

A rendőrség korábban „tisztázatlan körülményűnek” nevezte az énekesnő váratlan halálát, kedden azonban kijelentették, hogy nem találtak semmi gyanúsat. Az ügy a halottkémhez kerül, aki megállapítja a halál okát.

Dan Waite, az Eleven Seven lemezkiadó cég munkatársa elmondta, hogy O'Riordan halála napján kora reggel hangüzenetet hagyott, melyben elmondta, nagyon várja a felvételeket. „Élettel telinek hangzott, viccelődött és izgatottan várta, hogy a héten találkozzon velem és feleségemmel” – mondta.

Facebookon üzent a Bad Wolves

A Bad Wolves zenekar Facebook-oldalán közölt bejegyzés szerint sokként érte őket O'Riordan halála alig néhány órával azelőtt, hogy megkezdték volna a közös munkát.

„Mindig mély tiszteletet éreztünk iránta, mint művész és mint vokalista iránt, sohasem félt lemezteleníteni a lelkét zenéjében és szövegeiben. A Zombie egy hihetetlenül személyes dal és bár mi egy kemény rockzenekar vagyunk, mindig éreztük azt a nyerseséget és őszinteséget, amelyet megmutatott a színpadon” – emlékezett a zenekar.

„Amikor meghallottuk, hogy tetszik neki a feldolgozásunk és szeretne énekelni rajta, úgy éreztük, ez a legnagyobb dicséret, melyet egy új zenekar vagy bármilyen zenekar kaphat.

Megszakad a szívünk, hogy ez az együttműködés már nem valósulhat meg, legmélyebb részvétünket küldjük családjának, barátainak, szeretteinek és rajongóinak Írországban és szerte a világon.

Reméljük, hogy büszkévé tehetjük azzal, hogy megosztjuk a világgal a mi Zombie-feldolgozásunkat” – olvasható a Facebookon.

Borítókép: Castaldo/MPA/Leemage/AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!