erre nem számítottak

2018.07.22. 20:05

Valamit még a Mamma Mia! második részénél is jobban szerettek

Két második rész küzdelmét hozta a hétvége az észak-amerikai mozik jegypénztárainál: A védelmező második részre nem várt győzelmet aratott a Mamma Mia! Sose hagyjuk abba felett – írta a The Hollywood Reporter iparági becslések alapján.

Amanda Seyfried poses on the red carpet upon arrival for the world premiere of the film "Mamma Mia! Here We Go Again" in London on July 16, 2018. / AFP PHOTO / Anthony HARVEY

A Denzel Washington főszereplésével forgatott akciókrimi, A védelmező 2. 35,8 millió dolláros (9,9 milliárd forintos) jegyárbevételével előzte meg színészlegendáktól hemzsegő Mamma Mia!-előzményfilmet, mely 34,4 millió dollárral debütált.

A sorrend az előrejelzések szerint akár még változhat is hétfőig.

A Mamma Mia! Sose hagyjuk abba című musicalfilm észak-amerikai eredménye azonban semmiképpen sem jelent csalódást, a nyitó hétvége megfelelt a várakozásoknak. Az Amerikán kívüli piacokon is sikeres volt a rajt: 43 országban 42,2 millió dollárt hozott a hétvége, a legtöbbet, 13,1 milliót Nagy-Britanniában, így a teljes árbevétel 76,8 millióra rúg már.

A Mamma Mia! második filmje 22 százalékkal nagyobb észak-amerikai jegyárbevétellel nyitott, mint 2008-ban az első musical.

Az Antoine Fuqua rendezte akciómoziban, A védelmező 2-ben a Washington alakította visszavonult kommandós, Robert McCall ismét akcióba lendül, hogy bosszút álljon egy barátja halála miatt. A rendező és a sztár ebben a filmben dolgozott negyedszer együtt, a 2014-ben bemutatott A védelmező előtti közös munkájuk volt a Kiképzés (2001), utána pedig A hét mesterlövész (2016) forgatásán találkoztak.

A toplista harmadik helyére szorult vissza a múlt heti győztes Hotel Transylvania 3: Szörnyen rémes vakáció a hétvégi 23,3 milliós bevételével, a negyedik helyet a Disney képregénymozija, A Hangya és a Darázs szerezte meg 16,1 millió dollárral.

Az ötödik helyet szintén Disney-film, A hihetetlen család 2 szerezte meg 11,3 millióval, az animáció hat hét alatt 557 millió dolláros jegyárbevételt termelt az észak-amerikai mozikban.

A hatodik helyezett Felhőkarcoló, Dwayne Johnson kalandfilmje továbbra sem teljesít jól, 11 millió dolláros második hétvégi bevétele 56 százalékos visszaesést jelent a bemutató hétvégéhez képest.

Borítókép: Amanda Seyfried a londoni bemutatón

AFP PHOTO / Anthony Harvey

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!