a belső elhárítás jelentése

2020.01.21. 07:53

150 no-go zóna van Franciaországban

A DGSI Christophe Castner francia belügyminiszter kérésére készítette el és hozta nyilvánosságra a térképet a villejuif-i terrortámadás után. Ahhoz képest, hogy „no-go zónák nem léteznek”, a francia rendőröknek elég sokat sikerült találniuk.

MTI/EPA/L'Alsace/Maxppp

Forrás: MTI/EPA/L'Alsace

Fotó: Maxppp

Christophe Castaner kérésére a DGSI (ami nagyjából az amerikai FBI francia megfelelője) a legjobb ismeretei alapján készített el és hozott nyilvánosságra egy térképet, amin az „iszlamizmus által elfoglalt területek” („conquis l’islamisme”) láthatók – írja a 888.hu.

A téma borzalmasan kényes a baloldal számára, hiszen – bár karakteresen sosem tagadták azok létezését, ellentétben mondjuk a magyar liberális politikusokkal – látványosan kerülték és próbálták elbagatellizálni a témát, illetve természetesen nem használták a „no-go zóna” kifejezést.

A népszerűségéből az utóbbi időben fokozatosan vesztő kormány az elmúlt hónapokban azonban – ha csak enyhén is – jobbra tolódott, és néhány migrációs szigorítás mellett a januári terrortámadás után úgy döntött, hogy nem kerülgeti tovább a problémát.

A belügyminiszter január eleji felhívása után a DGSI az összes tartományi rendőr-főkapitánysággal egyeztetve létrehozta a no-go zónák országos térképét,

melyet többek között a Le Journal du Dimanche lap közölt.

A dokumentum egyébként titkosított, azt teljes részletességében csak kormánytagok láthatják, de a magát az eredményt a 150-es számmal a DGSI hozta nyilvánosságra, ami emellett azt is közölte, hogy a nagyvárosok (Párizs, Lyon, Marseille) mellett

már ténylegesen vidéki, nem agglomerációs kisvárosok is vannak, amik teljes egészében az iszlamisták befolyása alá kerültek.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!