csalás

2018.06.05. 10:57

200 millió forintnyi adót nem vallott be egy kereskedő

A NAV az állateledel-kereskedő árukészletét és autóját is lefoglalta.

Zárolta az adóhatóság egy Pest megyei állateledel-kereskedő bankszámláit, és lefoglalta a vállalkozás 41 millió forintot érő árukészletét és személygépjárművét, miután a kereskedő nem vallotta be több mint 200 millió forint értékű, közösségből beszerzett áru továbbértékesítését, amivel 60 millió forintos kárt okozott a költségvetésnek – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kedden az MTI-vel.

Az elektronikus közúti áruforgalom-ellenőrző rendszer (ekáer), valamint a kontrolladatok tanúsága szerint a cég mintegy 222 millió forint értékű áru értékesítéséről nem adott számot, de a készlet nem volt az adózó raktárában sem.

A közlemény szerint az ügyvezető azt mondta, hogy minden tizedik kamion árut ingyen kapja Ausztriából, azonban a NAV úgy véli, ez nem mentség arra, hogy az eladást sehol nem tüntette fel. Mivel a vállalkozó az értékesítés után fizetendő adót nem vallotta be, a költségvetésnek 60 millió forintos kárt okozott.

Arról is beszámoltak, hogy a vállalkozó az ellene folyó vizsgálat ideje alatt kezdeményezte az általa külföldről behozott személygépjárművének magyarországi forgalomba helyezését, a 18 millió forintot érő gépjárművet azonban a NAV munkatársai a vállalkozó adótartozásának fejében szintén lefoglalták.

A lefoglalt vagyon az adózó teljes tartozását megtéríti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!