Jubileum

2018.04.26. 15:00

Negyvenedik évét ünnepeli idén a közigazgatási felsőoktatás

Ünnep ez azon egyetemek számára, amelyek hozzátehettek valamit a felsőfokú közigazgatási szakemberképzés fejlesztéséhez. Hasonlóan fontos ez az évforduló a magyar közigazgatás és a tisztviselői kar számára is, amely egyre erősebb képzési alapokra építhette saját képességeit.

1978-ban indult el a felsőfokú közigazgatási szakemberek képzése az Államigazgatási Főiskolán. Többek között erre emlékeztek április 26-án a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen (NKE), amely ma a közigazgatási felsőoktatás központja, s ahol napjainkban a közigazgatási képzések a teljes közszolgálati karriert végig kísérik.

Az NKE közleményben emlékezett meg a jubileumról, melyben felidézik, hogy az Államigazgatási Főiskola 1978-ban nyitotta meg kapuit, majd a kétezres évektől már tíz egyetemen folyt közigazgatási szakokon képzés. Ez idő alatt a közigazgatási felsőoktatás professzionális és elismert szakmává emelte a tisztviselői hivatást.

A jubileumi év Ludovika Egyetemi Campuson megrendezett nyitókonferenciáján elhangzott, hogy

a generalista közigazgatási szakemberek felsőfokú képzése több európai ország számára is mintát jelentett, és negyven év alatt tisztviselők generációit adta a közszolgálatnak.

Ez a jubileum közösségi ünnep – hívja fel a figyelmet az NKE. – Ünnep azon egyetemek, oktatók, kutatók és felsőoktatási dolgozók számára, akik hozzátehettek valamit a felsőfokú közigazgatási szakemberképzés fejlesztéséhez.

Hasonlóan fontos ez az évforduló a magyar közigazgatás és a tisztviselői kar számára is, amely egyre erősebb képzési alapokra építhette saját képességeit és személyi kapacitását.

A konferencián jubileumi emlékplakettek átadására is sor került – olvasható az NKE közleményében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!