Nincs kecmec

2018.06.03. 19:48

Késsel hadonászó férfira lőtt egy rendőr a berlini dómban

Terrorizmusra vagy iszlamista háttérre utaló jeleket nem tártak fel a vasárnapi incidens kapcsán - közölte a német főváros rendőrsége.

Armed Police cordon off the Cathedral in Berlin on June 3, 2018 following reports of a shooting. Police said they shot at a man "rampaging" at Berlin Cathedral and armed officers cordoned off the entrances to the landmark in the heart of the German capital. / AFP PHOTO / Tobias SCHWARZ

A Twitter közösségi portálon közölték, hogy a templom egy dolgozója riasztotta őket, „mert egy férfi késsel randalírozott a dómban”. „Amikor az első járőr a randalírozóhoz ért, egyik kollégánk leadott egy lövést, aminek következtében a randalírozó és egy kolléga is megsebesült” – írták. Mindkét sebesültet kórházban ápolják. A feltételezett elkövető egy 53 éves férfi, a lábán találta el a lövés.

Az eset pontos körülményeit vizsgálják. Terrorista vagy iszlamista háttérre utaló jeleket nem tártak fel – közölte a berlini rendőrség, kérve „a spekulációk mellőzését”. Winfried Wenzel rendőrségi szóvivő a Bild című lapnak elmondta, hogy a feltételezett elkövető egy osztrák férfi, aki „késsel hadonászott” és „verbálisan agresszív” volt.

Az evangélikus székesegyház Berlin központjában fekszik, az egyik leginkább látogatott templom a turisták körében.

Borítóképünkön gépfegyveres rendőr áll a templom lépcsőjén.

Fotó: AFP / Tobias Schwarz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!