ítéletidő

2018.07.04. 14:10

Életeket követelt a pakisztáni monszun

Legalább 19 halálos áldozata és 37 sérültje van a két napja tartó heves monszunesőnek a Pakisztán középső részén fekvő Pandzsáb tartományban - mondta el szerdán Hurrám Sáhzad, a tartomány katasztrófavédelmi hatóságának igazgatója.

A kelet-pakisztáni Lahor városát érte a leghevesebb esőzés, ott nyolcan haltak meg és több mint egy tucatnyian megsérültek – számolt be az igazgató. A halálos eseteket áramütések, leomló tető- és faldarabok okozták. Lahorban 1980 óta nem volt példa hasonló mértékű esőre.

Az országos katasztrófavédelmi hatóság készültségbe helyezte a mentő és segélynyújtó szolgálatokat, továbbá figyelmeztetett, hogy akár az evakuálás is szükségessé válhat, attól tartanak ugyanis, hogy az északi hegyvidéken árvizek pusztíthatnak.

A katasztrófavédelem figyelmeztetést adott ki, miszerint az elkövetkező 24 órában Pandzsáb tartományban és az északi területeken árvizek várhatóak.

Dél-Ázsiában évente több ezren halnak meg a monszun okozta árvizek és egyéb súlyos pusztítások következtében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!