Angolosan távoznának

2018.09.30. 12:59

Theresa May: ha az EU-nak van más Brexit-javaslata, terjessze elő

A brit miniszterelnök szerint ha az Európai Uniónak aggályai vannak a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszeréről London által előterjesztett javaslatcsomaggal kapcsolatban, vagy van esetleg ellenjavaslata, akkor a brit kormány szeretné, ha az EU előállna ezekkel.

Theresa May vasárnap, a kormányzó brit Konzervatív Párt Birminghamben kezdődő éves kongresszusának első napján a BBC televíziónak nyilatkozva kijelentette: a brit javaslatcsomag – amelyet a kabinet még a nyáron, a brit miniszterelnökök vidéki rezidenciáján, Chequersben dolgozott ki – minden ellenvéleménnyel szemben „nem múlt ki”.

A Salzburgban tartott múlt heti informális EU-csúcson Donald Tusk, az uniós állam- és kormányfők alkotta Európai Tanács elnöke működésképtelennek nevezte a chequersi javaslatcsomag egyes kritikus fontosságú, mindenekelőtt a kereskedelmi szabályozásról szóló elemeit, Boris Johnson volt brit külügyminiszter pedig egy vasárnapi lapinterjúban „elmebetegnek” minősítette saját egykori kormánya indítványait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!