nagy fogás

2018.09.05. 10:45

Több mint egy tonna jelöletlen zöldséget és gyümölcsöt talált a NAV

Az emberi fogyasztásra alkalmatlan zöldséget a pénzügyőrök átadták a Szegedi Vadasparknak.

Több mint egy tonna ismeretlen eredetű zöldséget és gyümölcsöt találtak az adóhivatal munkatársai egy próbavásárlást követően egy tehergépjárműben Makón – tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán az MTI-t.

Némedi-Varga Éva, a NAV Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtóreferense közölte, az adóhivatal munkatársai próbavásárlást tartottak a makói piacon, ám nem kaptak bizonylatot a megvett almáról. Az ellenőrzésen kiderült, hogy az eladásra kínált, több mint egy tonna különböző gyümölcs és zöldség eredetét, származását az árus nem tudta igazolni, ezért a NAV munkatársai értesítették a kormányhivatalt.

A kormányhivatal kiérkező munkatársa megállapította, hogy az áru jelöletlen, így kockázatosnak minősítette a szállítmányt, ezért azt zár alá vette, és elrendelte az élelmiszerek megsemmisítését. A várható bírság összege elérheti az egymillió forintot

- tudatta az alezredes.

Az emberi fogyasztásra alkalmatlan zöldséget a pénzügyőrök átadták a Szegedi Vadasparknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!