rászoruló családoknak

2018.11.20. 15:37

Több mint 200 áruházban szervez gyűjtést az Élelmiszerbank

Az akció lebonyolításában mintegy 5000 önkéntes vesz részt, akikhez ebben az évben a Centrál Színház művészei is csatlakoztak.

Idén is megszervezi péntektől vasárnapig hagyományos karácsonyi adománygyűjtését a Magyar Élelmiszerbank, amely három napon keresztül várja a lakosság élelmiszeradományait országszerte mintegy 120 település több mint 200 áruházában.

Az akció lebonyolításában mintegy 5000 önkéntes vesz részt, akikhez ebben az évben a Centrál Színház művészei is csatlakoztak.

Az Élelmiszerbank akciójának célja, hogy minél több nélkülöző asztalára kerülhessen étel az ünnepek során. Ezért az Aldi, az Auchan, a Metro és a Tesco üzletláncokban, a kijelölt gyűjtőpontokon elsősorban alapvető tartós élelmiszereket, például cukrot, olajat, tésztát, konzervet, édességeket és bébiételeket várnak az adományozóktól.

Az akciókban összegyűjtött felajánlásokat a gyűjtések helyének közelében élő rászoruló családoknak juttatja el a szervezet még karácsony előtt.

Mint írják, tavaly mintegy 40 ezer csomagot tudtak összeállítani a 236 tonna összegyűjtött adományból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!