lehetőségek

2019.03.04. 17:20

Három éve kitartó a gyermekvállalási kedv

A Kopp Mária Intézet elnöke szerint ez azzal magyarázható, hogy 2016-ban már lehetett érezni a 2010-ben bevezetett családpolitika stabilitását és kiszámíthatóságát.

Fűrész Tünde Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (Kincs) elnöke az M1 aktuális csatornán hétfőn. hozzátette: 2010-től folyamatos növekedés tapasztalható a gyermekvállalási kedvben. 2016-ban 1,49-re emelkedett a termékenységi arányszám, ami azt jelenti, hogy Magyarországon száz párnak átlagosan 149 gyereke születik.

Az intézet elnöke szerint a növekvő termékenységi arányszám azzal magyarázható, hogy 2016-ban már lehetett érezni a 2010-ben bevezetett családpolitika stabilitását és kiszámíthatóságát.

A cél az, hogy 100 párnak 200 gyereke szülessen, mivel csak ilyen adatok mellett tudja reprodukálni magát a társadalom – fűzte hozzá Fűrész Tünde.

Rámutatott: 2010 óta közel 150 ezerrel csökkent a szülőképes nők száma, a születések száma azonban közel sem csökkent ezzel arányosan.

A most bejelentett családpolitikai akcióterv olyan lehetőségeket biztosít, amelyekkel tovább lehet növelni a termékenységi arányszámot – helyezte kilátásba Fűrész Tünde.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!