egy politikus tragédiája

2019.04.27. 08:50

Egy demokráciában nem lehet patkánynak minősíteni a szavazókat

Bangóné Borbély Ildikó nem a saját, hanem az MSZP véleményét mondta, amikor patkánynak nevezte a Fidesz szavazóit – így kommentálta a szocialista politikus kijelentését a Civil Összefogás Fórum alapítója.

Csizmadia László a Hír TV Magyarország élőben című műsorában azt mondta, az ilyen kijelentés egy politikus tragédiája.

A pénteki nap folyamán lepatkányozta a fideszes szavazókat a szocialista Bangóné Borbély Ildikó. Az ATV reggeli műsorában arra a kérdésre, hogy miért nőtt tovább a Fidesz népszerűsége az elmúlt hónapokban, miközben a szocialistáké csökken azt mondta: „Sok a patkány Magyarországon”.

Az MSZP-s politikus megnyilvánulását Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfőnöke és Dömötör Csaba a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára is elítélte.

A Hír TV Magyarország élőben című műsorában a Civil Összefogás Fórum alapítója, Csizmadia László is véleményt mondott Bangóné kijelentéséről.

„ Úgy tűnik, hogy egyformán értik az emberek, amit Bangóné mondott és ez tulajdonképpen egy politikus tragédiája, hiszen Bangóné nem csak a saját nevében nyilatkozik, hanem nyilvánvaló az MSZP-ben szocializálódott, következésképpen hiába próbálják úgy feltüntetni, hogy ez egy egyéni „teljesítmény”, arról szól, hogy a szocialistáknak ez a véleménye a szavazókról. Ha demokráciáról beszélünk, akkor adjuk már meg azt a lehetőséget, hogy a szavazókat nem minősítjük.”

Brüsszelben is védené a nemzeti szuverenitást a Civil Együttműködés Fóruma, amely tizennégy ország civil szervezetével közösen megalapította az Európai Uniós Civil Együttműködési Tanácskozást – erről korábban a Hír TV is beszámolt.

Velkovics Vilmos azon kérdésére, hogy ez azt is jelenti, hogy külső szemlélőből kampány résztvevővé válnak most, vagyis aktív politikai szerepet kívánnak betölteni Csizmadia László kijelentette:

„Nem pártpolitikai szerepet kívánunk vállalni, hanem aktív civil politikát, a népfelség elvét akarjuk továbbítani Brüsszel felé is.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!