monszun

2019.04.17. 11:15

Pakisztánban több mint ötvenen haltak meg áradásokban

A halálesetek többségét a hegyekről lezúduló víz és a rendkívül erős, viharos szél okozta.

Az ítéletidőben sokan megsérültek, mintegy 150 embert kellett kórházban ápolni. A viharok leginkább az északnyugati Haibár-Pahtunhva és a délnyugati Beludzsisztán tartományt érintették, amelyekben több várost is elárasztott a víz.

Beludzsisztánban a hadsereg és a mentőalakulatok menekítik ki az embereket – mondta el a mentőegységek egyik helyi segítője.

Az ország éléskamrájaként számon tartott kelet-pakisztáni Pandzsáb tartományban több száz hektárnyi búzatermés semmisült meg.

A pakisztáni tájékoztatási miniszter, Favvád Csadri közlése szerint a kormány készültségben tartja a hadsereget és a mentőalakulatokat, mivel az előrejelzések szerint további esőzésekre lehet számítani.

Az áradások Dél-Ázsiát jellemzően a monszunidőszakban érintik, amely júliustól augusztus végéig tart. A megszokottnál korábbi esőzést a szakértők a globális felmelegedés hatásának tulajdonítják.

Az áradások és az időjárással összefüggő esetek minden évben több száz ember halálát okozzák Pakisztánban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!