Felemás reagálás

2019.05.27. 00:02

Az MSZP elnöksége vállalja a felelősséget

Megszületett a kudarckezelés új formája. A szocialista párt elnöksége az önkormányzati választásokra hivatkozva döntött úgy egyhangúlag, hogy nem mond le.

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Kudarcnak tartja az MSZP elnöke, európai parlamenti (EP-) listavezetője, hogy az MSZP-Párbeszéd közös listája egy mandátumot szerzett az EP-választáson, de a párt elnöksége az önkormányzati választásokra tekintettel egyhangúlag úgy döntött, hogy nem mond le.

Tóth Bertalan vasárnap késő este, Budapesten sajtótájékoztatón azt mondta, sok településen – ahol már megszületett az önkormányzati választási megállapodás – olyan eredmény körvonalazódott, amely azt mutatja, az ellenzéki együttműködés le tudja győzni a Fidesz „kiskirályait”.

Ez egy olyan felelősség, amelyet az MSZP elnöksége vállal, és nem mond le – indokolt.

Elmondta azt is, hogy mandátumát előzetes közlésének megfelelően nem veszi át, az MSZP választmánya szombaton dönt arról, ki kapja azt meg.

Jávor Benedek, az MSZP-Párbeszéd EP-képviselőjelöltje sajnálatát fejezte ki, hogy csalódást okoztak a választóknak, de jó hírként beszélt arról, hogy az EP-választáson Európa-szerte megerősödtek a baloldali és zöld erők.

Borítókép: Tóth Bertalan, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) elnöke, az MSZP-Párbeszéd EP-listavezetője sajtótájékoztatót tart az MSZP és a Párbeszéd EP-választási eredményváróján Budapesten a Villányi úti Konferenciaközpontban 2019. május 26-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!