és még nincs vége

2019.05.07. 15:13

Megdőlt az országos és a fővárosi hidegrekord is

1957-ben 4,4 Celsius-fok volt a legalacsonyabb hőmérséklet a Kékestetőn, míg hétfőn csak 2,3 fokos maximum hőmérsékletet mértek.

Mostanáig május 6-án 4,4 Celsius-fok volt a legalacsonyabb maximumhőmérsékleti rekord, amelyet Kékestetőn regisztráltak 1957-ben – írja honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat. Most az ország fölé áramló hideg levegő és a borongós, csapadékos időjárás miatt szintén Kékestetőn csak 2,3 fokos maximum hőmérsékletet mértek, így ez lett az új országos napi legalacsonyabb maximumhőmérsékleti rekord.

A fővárosban is megdőlt a napi legalacsonyabb maximum hőmérséklet rekordja: a János-hegyen csupán 5,5 fokig melegedett fel a levegő a délutáni órákban. Az eddigi budapesti rekord 6,6 fok volt, amelyet 133 évvel ezelőtt, 1886-ban jegyeztek fel Krisztinavárosban – írta a meteorológiai szolgálat.

Az előrejelzés szerint szerdán a leghidegebb órákban fagypont alatti hőmérsékletet is mérhetnek. Napközben 15-20 fokig emelkedik a hőmérséklet. A következő napokban fokozatosan melegszik a levegő, de vasárnap újabb hidegfront várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!