piszkos probléma

2019.11.20. 06:58

Egy év alatt több mint 2255 tonna illegális hulladékot szállíttatott el a MÁV

A vasúti területek közelében, a nyílt pályán több helyen illegális szemétlerakók vannak.

Budapest, 2017. április 21. A MÁV közfoglalkoztatottjai dolgoznak a Föld napja alkalmából a MÁV és a helyi önkormányzat, illetve a Széchenyi Egyesület a MÁV XIV. és XVI. kerületi vasúti területein rendezett közös hulladékgyûjtõ akciójában Rákosszentmihály vasútállomáson 2017. április 21-én. MTI Fotó: Marjai János

Forrás: MTI

Fotó: Marjai János

Tavaly októbertől idén szeptember végéig több mint 2255 tonnányi hulladékot vitetett el a MÁV fővárosi és vidéki vasúti területekről, erre több mint 155 millió forintot meghaladó összeget fordítottak – közölte a vasúttársaság kedden.

A közleményben azt írták, tavaly a vasúti területekről országszerte 1090 tonna illegálisan lerakott hulladékhalmot vitettek el.

Április közepe óta a fővárosban a X. kerületből hozzávetőlegesen 80, Keleti pályaudvar környékéről 26, XIII. kerületből 40, XIV. kerületből 60, XV. kerületből 25 tonna illegális hulladékot szállítottak el.

Cegléden, Nagykanizsán, Nagyrécsén, Makón, Fényeslitkén, Pécsett, Szolnokon és Győr-Abda vasúti vonalszakaszokon gyűlt össze nagy mennyiségű hulladék, majdnem 870 tonnát szállíttatott el a vasúttársaság.

A MÁV számára országos szinten nagy problémát jelent, hogy a vasúti területek közelében, a nyílt pályán több helyen illegális szemétlerakók létesülnek – írták.

Borítókép: Közfoglalkoztatottak hulladékot gyűjtenek a budapest-rákosszentmihályi vasútállomáson

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!