Járvány

2020.05.05. 14:01

Fidesz: ki kell vizsgálni a Pesti úti idősotthon ügyét

A Halász János államtitkár szerint sok önkormányzat segíti a járvány elleni védekezést, ugyanakkor a főpolgármester hibát hibára halmozott.

Halász János (Fidesz) az Országgyűlésben kijelentette: a járvány elmúltával teljes körűen ki kell vizsgálni a Pesti úti idősotthon ügyét. Elmondta: sok önkormányzat segíti a járvány elleni védekezést, ugyanakkor a főpolgármester hibát hibára halmozott, az idősotthonok ügyében is hibázott. A Pesti úti intézményben nem biztosították a megfelelő feltételeket, nem volt megfelelő orvosi ellátás – közölte.

Úgy látja, a kormány gyorsan és átgondoltan kihirdette a veszélyhelyzetet, ez időben meghozott, fontos intézkedés volt, amely hozzájárult, hogy lassabban, kezelhetőbben nőjön a fertőzöttek száma. Az intézkedések hatásosak voltak, az egészségügy felkészült, a védekezéshez szükséges eszközök rendelkezésre állnak – mondta.

Rétvári Bence arról beszélt, hogy

a fővárosi intézményekből kerül ki az elhunytak jelentős része, ezért valós az aggodalom ez ügyben. Valóban nem volt megfelelő orvosi ellátás a Pesti úti intézményben, és a nem megfelelő fenntartás súlyos következményekkel járhat járvány idején

- vélte.

Közölte: fontos, hogy az országok felkészülten, szervezetten nézzenek szembe a járvánnyal, és ennek egyik fokmérője, hogy mennyi lélegeztetőgép áll rendelkezésre. Magyarországnak sok, jobb anyagi helyzetben lévő országot sikerült megelőznie e tekintetben – mondta.

Kitért rá: az elhunytak arányát tekintve is Európa legjobb országai között állunk, sok országban jóval súlyosabb a helyzet, Magyarországon viszont sikerült ellaposítani a járványgörbét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!