Járvány

2020.07.27. 12:36

Koronavírusos lett Köves Slomó, az EMIH vezető rabbija

Szüneteltetik az istentiszteleteket az Óbudai Zsinagógában, mert a közösség több tagja megbetegedett, és egyikük koronavírus-tesztje pozitív lett – olvasható az Egységes Magyar Izraelita Hitközség (EMIH) honlapján.

Azt írták: az Óbudai Zsinagóga közösségének öt tagja, köztük Köves Slomó, az EMIH vezető rabbija lett beteg a múlt héten „könnyű lefolyású vírusos tünetekkel”.

A hét során többen végeztek COVID-19 gyorsteszteket, amelyek mind negatív eredményt mutattak, a hétvégén azonban egy PCR-teszt eredménye pozitív lett, így a zsinagóga vezetősége úgy döntött, szüneteltetik az istentiszteleteket mindaddig, amíg minden érintett el nem végzi a PCR-tesztet.

Azt kérték, hogy azok a közösségi tagok, akik influenzaszerű tüneteket észlelnek magukon, keressék fel háziorvosukat. Hozzátették: ha bármiben segítségre van szükségük, forduljanak az EMIH operatív törzséhez a [email protected] címen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!