Illegális bevándorlás

2020.12.09. 08:46

Idén több mint 39 ezer migránst fogtak el vagy fordítottak vissza a magyar határon

Bakondi György szerint nagy „nyomás” alatt áll Magyarország déli határszakasza.

Idén már több mint 39 100 határsértőt fogtak el vagy fordítottak vissza a magyar határon – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

Bakondi György közölte, nagy „nyomás” alatt áll Magyarország déli határszakasza, főleg a szerb-magyar közös határ.

A migránsok mellett az embercsempészek is aktívak: 414-et fogtak el és vontak büntetőeljárás alá.

Az illegális bevándorlók Románia és Horvátország felől is megkísérlik a bejutást, ezért a rendőrség és a Magyar Honvédség – szükség szerint – átcsoportosítja erőit, hogy megakadályozzák a határsértést – tette hozzá.

Bakondi György elmondta azt is, a migránsok módszerei nem változtak: a hűvös idő beköszöntével egyre jellemzőbb, hogy teherautókon, autókon rejtőznek el vagy alagutakon próbálnak átjutni, esetleg megrongálják a határkerítést.

A belbiztonsági főtanácsadó a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában kitért arra is, azért sem csökkent télre a migránsok száma, mert az Európai Unió nyilvánosságra hozott tervei – miszerint lakást, szavazati jogot és szociális ellátást adnának nekik – ösztönzik a bevándorlókat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!