Járvány

2021.02.22. 08:35

Elismerte a tanzániai elnök, hogy a fertőzés jelen van az országában

Először ismerte el a tanzániai elnök vasárnap, hogy a koronavírus-fertőzés jelen van az országában, előtte hónapokon át azt hangoztatta, hogy imádsággal már legyőzték.

John Magufuli felszólította a lakosokat, hogy legyenek elővigyázatosak, sőt, arra is kérte őket, hogy hordjanak egészségügyi maszkot, de csak hazai gyártásút. A világjárvány eleje óta mindvégig óvta a tanzániaiakat a külföldi áruktól, köztük a koronavírus elleni vakcinától is.

Néhány nappal korábban halt bele a betegségbe az egyik legmagasabb rangú politikus, a félautonóm Zanzibár sziget alelnöke. Meghalt az elnök első titkára is, bár halála okát nem közölték.

A 60 millió lakosú Tanzánia tavaly április óta nem közöl járványügyi adatokat, pedig a lakosok rendszeresen beszámolnak arról, hogy sokan megbetegszenek valamilyen légúti betegségben, a kórházak pedig azt közlik, hogy megnőtt a tüdőgyulladásos esetek száma.

Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főtitkára nagyon aggasztónak nevezte szombaton a tanzániai helyzetet, és arra kérte Magufuli kormányát, hogy azonnal cselekedjen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!