Ország-világ

2021.03.13. 20:26

Erdőkertes baloldali háziorvosa megtagadja a vakcinák beadását

Egyre veszélyesebben folytatódik a baloldal oltásellenes kampánya, a harmadik hullám súlyos időszakában is.

Hippokratészi esküjét megszegve megtagadja betegeitől az oltást Kiss Csaba erdőkertesi háziorvos, az LMP korábbi országgyűlési képviselőjelöltje, aki egészségügyi dolgozóként még magának sem adta be a vakcinát. Sőt, páciensei kérésére sem tesz eleget kötelezettségének, egyik oltóanyaggal sem hajlandó dolgozni – értesült az Origo.

A forrása szerint óriási pánik alakult ki az oltástagadó orvos miatt a Pest megyei településen, teljesen kiszámíthatatlanná vált, hogy az idős emberek mikor juthatnak hozzá az életmentő vakcinához, ha egyáltalán hozzájutnak.

Az Origo megbízható forrásból úgy értesült, hogy

hiába tombol a járvány harmadik hulláma, a baloldali háziorvos nem hajlandó beadni az oltást a pácienseinek, még úgy sem, hogyha azt kifejezetten kérik tőle.

„Nem vállalom, hogy olyan vakcinákkal oltsam be a lakosokat, amelyeknek nincs EU-s engedélye” – ezzel indokolta döntését az Átlátszónak adott nyilatkozatában Kiss, aki összhangban a baloldal oltásellenes kommunikációjával, az orosz és a kínai vakcinák alkalmazását „gyógyszerkísérletnek” nevezte, de szidta magát az oltási rendszert is. A portál írásában egyébként végig háziorvosnak titulálta Kisst, pártpolitikai kötődéséről egyáltalán nem tett említést. Csakhogy

politikai indíttatású oltástagadásával az LMP jelöltje emberi életeket veszélyeztet.

A kormány és az Operatív Törzs számtalanszor elmondta, hogy kizárólag a megfelelő átoltottsági szint elérésével lehet legyőzni a vírust, minél gyorsabban adják be a vakcinákat minél több embernek, annál jobb. Az, aki szándékosan kivonja magát a folyamatból, akadályozza a járványból való gyors kilábalást, és ezzel emberi életeket tesz kockára.

Főleg, hogy összesen 2500-an tartoznak Kisshez, aki egyébként a Fő utcai háziorvosi rendelőben fogadja a betegeit. Arról nem is beszélve, hogy praktizáló orvos létére erősen oltásellenes, amit jól mutat, hogy egészségügyi dolgozóként mindezidáig nem oltatta be magát, és pácienseit is megpróbálja elbizonytalanítani.

Óriási bizonytalanság alakult ki az oltástagadó orvos miatt a községben

A lapnak sikerült beszélne egy erdőkertesi lakossal, aki elmondta, hogy a településen összesen két háziorvos praktizál.

„Amíg Kiss Csaba megtagadta az oltások beadását, addig a másik szakember folyamatosan olt, napi 23-30-40 embernek adja be az életmentő vakcinát”

– ismertette a körülményeket informátoruk, aki 10-20 idős emberrel beszélgetett az elmúlt napokban.

Állítása szerint a faluban gyorsan terjedt a híre annak, hogy „az egyik orvos nem olt.” A felemás helyzet nagy riadalmat okozott az idősebb korosztály körében, főleg, hogy Európában gyorsan terjed a járvány harmadik hulláma – magyarázta, hozzátéve, hogy akciójával Kiss nemcsak az oltások iránti bizalmat gyengítette, hanem komoly zavart okozott az oltási rendben. Kapunk-e oltást egyáltalán, ha igen, mikor leszünk beoltva? – elmondása szerint ezek a kérdések merülnek fel a helyiekben.

Arról is beszámolt, hogy fele olyan gyorsan halad a vakcináció, mint kellene, sok embert átirányítottak a veresegyházi oltópontra. Az Origo kérdésére válaszolva elmondta azt is, hogy a baloldali háziorvos nemcsak a kínai és az orosz vakcinákat hanyagolja, hanem egyáltalán nem olt.

Megkérdezték értesüléseikről Kiss Csabát, aki cikkük megjelenéséig nem reagált a megkeresésre. A háziorvostól azt szerették volna megtudni, hogy már beoltatta-e magát az öt elérhető oltóanyag egyikével, igaz-e, hogy nem hajlandó egyik vakcinával sem oltani, valamint valóban megtagadja-e az oltás beadását a betegeitől a harmadik hullám idején.

Tuzson Bence megdöbbent

A történtek kapcsán felháborodott Tuzson Bence, a dunakeszi választókörzet fideszes vezetője, aki szerint természetesen a vakcina az egyetlen megoldás a vírus legyőzésére.

”Megdöbbenten értesültem arról, hogy Kiss Csaba erdőkertesi háziorvos nem hajlandó beoltani a körzetéhez tartozó pácienseket koronavírus-fertőzés elleni vakcinával, még az ő kifejezett kérésükre sem!„ – írja a háziorvosnak címzett nyílt levelében a kormánypárti politikus, aki arra szólította fel Kisst, hogy ”csatlakozzon azon háziorvos kollégáihoz, akik nap mint nap időt, energiát nem kímélve oltják a regisztrált pácienseket, ezáltal életeket mentenek„.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!