Járvány

2021.03.05. 20:00

Ismét a digitális térben tartják meg istentiszteleteiket a reformátusok

Minden személyes jelenléttel járó istentiszteletet és gyülekezeti programot szüneteltet a református egyház március 8. és 26. között – tájékoztatta portálunkat a püspökei és főgondnokai által pénteken meghozott döntésről a Magyarországi Református Egyház.

Debrecen, 2020. április 12. Technikus felügyeli a templomi kamerákat a húsvétvasárnapi istentiszteleten a debreceni Református Nagytemplomban 2020. április 12-én. A koronavírus-járvány miatt online közvetítették a szertartást. MTI/Czeglédi Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

Az egyházi vezetők a járványhelyzet alakulására tekintettel közleményükben arra kérik a gyülekezeteket, hogy a lelki alkalmakat digitális eszközök segítségével, a közösség lehetőségeinek figyelembevételével tartsák meg, és hogy találják meg a bajba jutottak, a betegek és a magányosok lelki támogatásának, a rászorulók megsegítésének módját.

A nagyheti és húsvéti istentiszteletek rendjéről március 26-án döntenek a református egyház vezetői, akik reményüket fejezik ki afelől, hogy a feltámadás ünnepén már személyesen is találkozhatnak egymással híveik.

A reformátusok hangsúlyozzák, hogy az imádság erejével állnak mindazok mellett, akik „azért dolgoznak, hogy ez a próbatétel minél előbb elmúljon”, és arra buzdítanak mindenkit, hogy a jelenlegi helyzetben is „különös figyelemmel és kitartással keresse Isten akaratát”, azt, hogy „miben és hogyan kell ezután másképp élnünk”.

Borítókép: A debreceni Nagytemplom technikusa felügyeli az istentisztelet online közvetítését 2020 húsvétján

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!