Ország-világ

2021.03.07. 13:32

Kásler Miklós: fegyelmezettnek kell maradni

A járványügyi védekezés eddigi legnehezebb hetei állnak előttünk – írta közösségi oldalán vasárnap az emberi erőforrások minisztere.

Kásler Miklós emlékeztetett, március 8-tól olyan korlátozások lépnek életbe, amelyek célja a személyes találkozások számának és lehetőségének minimálisra csökkentése.

„A legtöbb magyar család már szembesülhetett a koronavírus-fertőzés valóságával, de a tavasz beköszöntével bizonyára vannak, akik a bezárkózás, életünk szigorúbb korlátok közé szorítása ellen zsigerileg tiltakoznak”

– írta Facebook-bejegyzésében az emberi erőforrások minisztere.

Orvos-miniszterként minden magyar embert arra kért, hogy tartsa be a járványügyi szabályokat, mert ezek betartásával tudjuk szeretteink, ismerőseink, honfitársaink életét megmenteni.

„A mielőbbi szabadulás reményében versenyt futunk az idővel az oltások tekintetében. A társadalmi védettségnek ugyanis a közel egymillió beoltott, valamint az európai és világviszonylatban is előkelő átoltottsági adataink, ellenére sem állunk még azon a fokán, amivel a fertőzöttek és a betegek számának meredek emelkedését vissza lehetne fogni. Ezért kell fegyelmezettnek maradni!”

hangsúlyozta Kásler Miklós.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!