Tartós szeretet

2021.03.26. 13:13

Több mint 12 ezer rászorulónak segít a Katolikus Karitász húsvét előtt

A szervezők a beérkezett adománycsomagokat még húsvét előtt eljuttatják a látóköreikben lévő rászoruló családok, idősek, hátrányos helyzetűek, egyedülállók számára.

Több mint 12 ezer rászorulónak segít a Katolikus Karitász húsvét előtt, az idei nagyböjti akció során a 96 tonna élelmiszerből országosan több mint 12 ezer család részesül – tájékoztatta a Katolikus Karitász pénteken az MTI-t.

A Tartós szeretet adománygyűjtő akció során mintegy 100 tonna élelmiszer gyűlt össze, amelyből több mint 12 ezer csomagot állítottak össze a Karitász önkéntesei országszerte. A szervezők a beérkezett adománycsomagokat még húsvét előtt eljuttatják a látóköreikben lévő rászoruló családok, idősek, hátrányos helyzetűek, egyedülállók számára. A felajánlások átadása már zajlik a karitászcsoportoknál – olvasható a közleményben.

Mint írják, március 7. és 14. között rendezték meg hazánk templomaiban a nagyböjti élelmiszergyűjtést. A templomok mellett a Karitász 16 egyházmegyei központjában, és több gyűjtőponton is fogadták a segélyeket. A munkát megnehezítette a járványhelyzet, hiszen több egyházmegyében nem megengedett a szentmisét személyes jelenléttel tartani.

„Sokan jelezték, hogy adományaikat személyesen nem tudták leadni, ezért online folytatjuk húsvét végéig a gyűjtést. A 1356-os adományvonal hívásával hívásonként 500 Ft-tal tudnak hozzájárulni a segítségnyújtásunkhoz. Szeretnénk még több rászoruló, hozzánk forduló embertársunkat támogatni, akik számára a mostani napok munkahelyük elvesztése, családjaikban történt megbetegedések miatt különösen nehezek” – idézi a közlemény Écsy Gábort, a Katolikus Karitász országos igazgatóját.

Az átlagosan nyolc kg-os csomagok többek között lisztet, olajat, cukrot, tésztát, konzerveket, valamint édességet tartalmaznak. Az ajándékcsomagokat több helyen kiegészítették húsvéti apróságokkal is a gyermekek számára. Az akció azonban a vírushelyzetre való tekintettel tovább folytatódik – áll az összegzésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!