Ország-világ

2021.04.07. 11:31

Magyar hitvédelmi oldalt támad a Facebook

Miközben a keresztényellenes tartalmaknak teljes mértékű szólásszabadságot biztosít, egy magyar katolikus hitvédelmi oldal számára megtiltotta a posztolást a legnagyobb közösségi oldal.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A témáról Szász Péter, a Depositum katolikus hitvédelmi oldal főszerkesztője beszélt a Kossuth Rádió, Jó reggelt, Magyarország! című műsorában – írja a Híradó.hu.

A főszerkesztő elmondta, hogy valóban elkezdődhetett a keresztények cenzúrázása a Facebookon. Mint említi, ezt megerősítik az Amerikában zajló templombezárások vagy Jézust homoszexuálisként bemutató filmek a Netflixen. Állítása szerint a nagy technológiai cégek eldönthetnék, hogy kit, mikor és mit engednek közzétenni, de mivel ezek a vállalatok az évek során a nyilvánosság első fórumává váltak, meggátolhatnak bizonyos embereket a szólásszabadság gyakorlásában egyoldalú világnézeti preferenciájuk alapján.

Korábban Varga Judit igazságügyi miniszter bejelentette, törekedni fognak arra, hogy visszaszorítsák a Facebook cenzúrázó gyakorlatát.

Egy amerikai magáncég nem határozhatja meg, hogy milyen vélemények érhessék el a magyar nyilvánosságot

– összegezte a hitvédelmi oldal főszerkesztője.

Szász Péter arról is beszélt, hogy komoly hatással lehet ez a Facebook-cenzúra a 2022-es országgyűlési választásokra is. Úgy fogalmazott, Amerikában láthattuk, hogy ezekkel a lépésekkel befolyásolni lehet választásokat, amivel egyenesen a szuverenitás sérülhet.

Kimondható, hogy a Facebook keresztényellenes. Az oldal a keresztényellenes tartalmaknak teljes mértékű szólásszabadságot biztosít. Saját algoritmusa alapján működik egy külön szűrő, amely bármilyen a genderizmussal, az LMBTQ-lobbival szembeni, akár mérsékelt kritikát azonnali korlátozó retorziókkal súlyt

– hívta fel a figyelmet a főszerkesztő.

Miközben a Facebook magyar oldalakat korlátoz szólásszabadságuk gyakorlásában, több mint 533 millió (köztük körülbelül 370 ezer magyar) felhasználó adatait szivárogtatta ki.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!