álnéven árult

2021.04.20. 11:39

Vádat emeltek egy budapesti drogdíler ellen, aki a lakásában termesztette a kannabiszt

Az egyik szobában felállított sátorban nevelgette a kábítószer alapanyagául szolgáló növényeket.

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki kábítószert árult, és lakásában kannabiszt termesztett 2019-ben Budapesten – közölte a fővárosi főügyészség kedden.

Eszerint a férfi 2019 nyarától elsősorban marihuána és hasis kereskedelmével foglalkozott. A kábítószereket ismeretlen forrásból szerezte be, azokat XV. kerületi lakásában tárolta, az értékesítést álnéven, jellemzően egy üzenetküldő alkalmazásban beszélte meg, majd lakásában vagy ahhoz közel az utcán adta át a kábítószert a vevőknek.

A nyomozók 2019. novemberében fogták el a férfit, akinek lakásán több mint egy kilogramm marihuánát, mintegy 200 gramm hasis gyantát, LSD-bélyeget és pszilocin, valamint pszilocibin tartalmú gombát is találtak, amelyeket a kábítószer kiméréséhez, értékesítéséhez használt eszközökkel és a kábítószerek értékesítéséből származó mintegy 400 ezer forint készpénzzel együtt lefoglaltak – írták.

Hozzátették:

a vádlott a lakásában – egy erre a célra felállított sátorban – legalább 32 tő kannabiszt is termesztett.

A Fővárosi Főügyészség a jelenleg bűnügyi felügyeletben lévő férfi ellen kábítószer-kereskedelem miatt vádat emelt, és végrehajtandó fegyházbüntetést indítványozott ellene – olvasható a közleményben.

Címkék#drogdíler

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!