Bűnügy

2021.05.18. 08:35

Hússzállítmányba rejtett 400 kiló kokaint találtak Koszovóban

A koszovói rendőrség 400 kilogramm kokaint foglalt le egy Brazíliából érkezett hússzállítmányban – közölték a helyi hatóságok hétfőn.

A 24 millió dollár (7 milliárd forint) értékű kábítószer ügyében az olasz és az albán hatóságokkal együttműködve hét embert vettek őrizetbe. A rendőrség szerint a drogszállítmányhoz köthető további gyanúsítottak még szökésben vannak.

A kábítószert a fővárostól, Pristinától 16 kilométerre délre található Lipljan városában foglalták le egy teherautó rakterében.

„Rejtett megfigyelési eszközök felhasználásával követték a drogszállítmány útját Brazíliából Olaszországba, majd az albániai Durres kikötőjéből egészen Koszovóig” – mondta Aleksander Lumezi koszóvói főügyész sajtótájékoztatóján. Hozzátette, hogy jelenleg azt vizsgálják, hogy a kábítószer célállomása Koszovó, vagy egy másik ország lett volna.

Koszovót bűnözők tranzitországként használják a többi között a Közel-Keletről a nyugat-európai országokba irányuló kábítószerkereskedelem számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!