korteskedés

2021.05.03. 12:56

Orbán Balázs: csak kibújt a szög a zsákból!

A Gyurcsány-párti Varju László napirend előtti felszólalásában látványosan kampányolt a vasárnap kormányfő-jelöltként bejelentett Dobrev Klára mellett.

„A kormánypártok folyamatosan csépelik, míg a magyar emberek közel háromnegyede egyértelműen támogatja az Európai Uniót, szövetségesi rendszerünket” – hangoztatta napirend előtti felszólalásában Varju László (DK). A Gyurcsány-párti képviselő azt állította, hogy olyan európai országot akarnak, amely „nem Orbán Viktoré és barátaié, hanem a magyaroké”. Szerinte a kormány mézes-mázos kommunikációt folytat, „miközben a lopás továbbra is zajlik” – írja a Magyar Nemzet.

„Elég volt a magyaroknak önökből, elég volt az elvtársaiknak önökből, és elég volt nekem is önökből” – harsogta Varju László, majd látványos kampányolásba kezdett a vasárnap miniszterelnök-jelöltnek bejelentkező Dobrev Klára mellett. „Minden egyes aláírásukkal el kell majd számolniuk” – zárta felszólalását a DK-s képviselő.

„Azért csak kibújt a szög a zsákból, ugyanis kiderült, hogy egy politikai kortesbeszédről van szó”

– reagált Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára Varju László felszólalására. Elmondta, a DK-nak a magyarok mellett kellene kiállnia, „ehelyett politikai pecsenyéjüket sütögetik”. Hozzátette: annak mi is örülünk, hogy Magyarország az Európai Unió tagja. „Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy volt olyan időszak, amikor Önök gazdálkodhattak a fejlesztésekkel, és volt olyan amikor mi. Így van összehasonlítási alapunk” – jelezte a Miniszterelnökség miniszterhelyettese, majd ismertette:

az uniós források 95 százalékát a kormány kifizette a projektek végrehajtására.

„Önnek nem velem vagy a kormánnyal, hanem az elemzőkkel van problémája” – mondta a Gyurcsány-párti képviselőnek Orbán Balázs, megemlítve a nemzetközi elemzői vállalat, a Moodies kedvező kimutatását és Angela Merkel német kancellár dicséretét hazánk uniós forrásainak felhasználásával kapcsolatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!