Írdalá.hu

2021.05.06. 15:08

Székely petíció: Belgiumban is meglehet a kellő számú aláírás

Még bő egy nap van hátra, és már csak alig több mint másfél ezer szignóra van a jogszabályban rögzített limit.

Elképesztő ütemben gyűlnek az online aláírások Belgiumban a székely petícióhoz, ha a hátralévő időben is ilyen nagy számban futnak be, akkor a péntek éjféli határidőig meglesz a tizenegyedik európai uniós állam, ahol teljesül a jogszabályban előírt limit – adta hírül a Magyar Nemzet. Mint azt korábban többször megírtuk, a kezdeményezés összességében minden bizonnyal érvényes és eredményes lesz, mert a szükséges egymillió aláírás már régen összegyűlt, és nem hét, hanem már tíz uniós államban, így Horvátországban, Írországban, Lettországban, Litvániában, Magyarországon, Romániában, Szlovákiában, Szlovéniában, Spanyolországban, Svédországban is meglett a kellő számú szignó.

Pesty László és csapata az utolsó pillanatig küzd a brüsszeli sikerért
Fotó: Facebook / Írdalá.hu

Pesty László, a székely petíció kampányfőnöke korábban elmondta, hogy a Gerilla.hu csapata az utolsó pillanatig küzd a kezdeményezésért, és megpróbálják a lehetetlent: Belgiumban is sikerre vinni a székelyek ügyét. Erre reális esély van, mert csütörtökön délután már csak alig több mint 1500 aláírás kell a cél teljesüléséhez. S mivel az utóbbi napokban nagyon sokan, csaknem tízezren álltak Belgiumból a kezdeményezés mellé, a limit elérhetőnek tűnik. Pesty László ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy szeretnék ennek a 15 hónapos maratonnak a véghajrájában kipipálni az Európai Unió fővárosát, és „Brüsszel asztalára letenni Brüsszelt”. A kampányfőnök kérte továbbá, hogy aki még nem írta alá a petíciót, keresse fel az Írdalá.hu oldalt, és támogassa a székelyek ügyét.

Címkék#Írdalá.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!