Iszomm

2021.06.09. 19:00

Csatlakozik a Munkáspárt Szanyiék 250 ezres minimálbérért indított aláírásgyűjtéséhez

A hírt a Szanyi Tibor-féle Igen szolidaritás (Iszomm) és a Thürmer Gyula vezette Magyar Munkáspárt közösen jelentette be a Parlament előtt.

Huszti Andrea, az Iszomm elnöke elmondta, hogy pártja mindent megtesz azért, hogy „Magyarországon felszámolják a kapitalizmus és a Fidesz által okozott szociális válságot”. Hozzátette: „kiállnak a szocializmus és a 250.000 forintos nettó minimálbér mellett, aktívan harcolnak, hogy a nyugdíjasok havi 50.000 forintos emelést kaphassanak”.

Huszti Andrea közölte, hogy a május 1-én indított aláírásgyűjtés 35.000 aláírásnál jár, bízik benne, hogy szeptember 11-én, „a Munkás Büszkeség napján” meghaladják a 250.000 támogató aláírást. Az elnök kiemelte, hogy az Igen Szolidaritás számára fontos, hogy együttműködjön a valódi baloldali szervezetekkel, így „nagy örömére szolgál, hogy a Magyar Munkáspárt csatlakozott az aláírásgyűjtéshez”.

A sajtótájékoztatón Huszti Andrea bejelentette, hogy Székely Sándor, országgyűlési képviselő, az Iszomm pártigazgatója június 15-én gyalogosan országjárásra indul és felkeresi a kistelepüléseket és helyi aktivistákkal gyűjtik az aláírásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!