Évforduló

2021.06.04. 18:25

Kásler: 101 évvel a trianoni trauma után Magyarország él és megerősödött

Trianon után 101 évvel Magyarország él, megerősödött, folyamatosan nyeri vissza gazdasági függetlenségét, politikai cselekvőképességét, és növeli szerepét ebben a régióban – mondta az emberi erőforrások minisztere a nemzeti összetartozás napja alkalmából a közösségi oldalán közzétett pénteki videójában.

Kásler Miklós úgy fogalmazott, a magyar nemzetet „a hagyományok, a szuverenitás, az integritás és a szabadság iránti vágy összeforrasztotta”.

„Számtalan gyökérből eredt, számtalan nemzetiséget, üldözöttet, menekülőt fogadott be és építette közben Magyarországot, a magyar hazát. Megépültek a nagyvárosok Erdélyben, a Felvidéken, a Délvidéken, de közös összefogással megépült Magyarország központi területén is a főváros, nagyvárosaink, kialakult mezőgazdaságunk, iparunk és egészen páratlan kultúránk”

– sorolta.

Hozzátette: a magyar nemzet egységgé forrt össze az évszázadok folyamán, „beleértve mindenkit, aki ezt a szellemiséget, ezt az életszemléletet és életformát elfogadta”.

„Magyarországot a történelem viharai többször megtépázták, de ezekre a hagyományokra, előzményekre támaszkodva Magyarország ismét és ismét feltámadt”

– jegyezte meg.

A miniszter kiemelte: 101 évvel Trianon után

„Magyarország él, megerősödött, folyamatosan nyeri vissza gazdasági függetlenségét, politikai cselekvőképességét, és növeli szerepét ebben a régióban (...), mi ezt úgy fejezzük ki manapság, hogy egy vérből valók vagyunk”

– fogalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!