közösségi média

2021.09.07. 05:43

Különös rendeletet hozott a brazil elnök

Jair Bolsonaro brazil elnök rendeletben módosította a közösségi médiára vonatkozó előírásokat, megakadályozandó a felhasználói tartalmak, oldalak és profilok önkényes törlését vagy felfüggesztését.

Az elnöki hivatal tájékoztatása szerint a Bolsonaro által helyi idő szerint hétfőn aláírt rendelet nem tiltja a közösségi platformoknak a tartalmak törlését, de megköveteli tőlük, hogy szolgáltassanak ehhez nyomós okot, és a döntéshozatal előtt tegyék lehetővé a felhasználóknak a „széles körű védekezést”.

Bolsonaro ezzel akarja megakadályozni, hogy sérüljenek a brazil állampolgárok felhasználói jogai, illetve biztosítani kívánja, hogy érvényesüljön a szólásszabadsághoz való joguk a közösségi médiában is. Az elnöki rendelet a törölt tartalmak és profilok helyreállítását lehetővé tevő eljárást is előirányoz.

Az elnöki rendelet törvényerejű, de a parlamentnek 120 napon belül jóvá kell hagynia, ellenkező esetben érvényét veszti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!