Ország-világ

2021.11.04. 11:50

Vajon miből futotta Cseh Katalinék luxusesküvőjére?

Habár Berg Dániel a vagyonnyilatkozata szerint szerény körülmények között él, mégis futotta egy több tíz millió forintot kóstáló luxusesküvőre. A menyasszony Cseh Katalin a hivatalos papírok szerint tehetősebb, ám az EP-képviselőnek is legalább egy teljes évi fizetését kellett volna ahhoz félretennie, hogy állni tudja a cechet. A Bennfentes nyilvánosságra hozta a menyegzőn készült fotókat: arany, pezsgő és elképesztő rongyrázás mindenütt. Felmerül a kérdés: a momentumos fiatal párnak miből futotta luxuslagzira?

Forrás: magyarnemzet.hu / bennfentes.net

Exkluzív környezet, aranyszínben pompázó dekoráció és aranyozott ételek – ez az első, ami feltűnik annak, aki megnézi Cseh Katalin momentumos EP-képviselő és Berg Dániel II. kerületi alpolgármester esküvői képeit – írta a Bennfentes nyomán a Magyar Nemzet.

A portál az értesülést exkluzív fotósorozattal is alátámasztotta, amit – állításuk szerint – a Momentum belső köreiből szivárogtattak ki. A Magyar Nemzet is utánajárt az ifjú pár anyagi helyzetének. Kíváncsiak voltak arra, hogy a megvesztegethetetlenség, a becsületesség és a feddhetetlenség felkent szószólóinak, mint az adófizető polgárok közszolgáinak, tehát a kezdő, fiatal politikus párosnak miből telik a mesebeli pompával megkomponált frigyre.

Meglehetősen szerény körülmények között él Berg Dániel, a II. kerület alpolgármestere. Legalábbis a saját bevallása alapján az önkormányzat honlapjára feltöltött vagyonnyilatkozata alapján csupán egy I. kerületi, 50 négyzetméteres lakás van a nevén, autója és megtakarítása sincs.

Van viszont 22 millió forintnyi diákhitel-tartozása – devizában.

A nyilatkozata szerint a diákhitel törlesztőrészletét, a bruttó 448 ezer forintot a jövedelméből fizeti, azaz Cseh Katalin újdonsült férje

körülbelül a havi 300 ezer forint nettó jövedelmét osztja be bámulatos ügyességgel.

Mivel ezenfelül más bevételi forrást nem jelölt meg az alpolgármesterként dolgozó Berg Dániel, okkal hihetjük, hogy a luxuslakodalmáról kiállított számla oroszlánrészét a korrupcióellenes kirohanásairól elhíresült neje dobta be a családi büdzsébe.

Tudniillik Cseh Katalin EP-képviselőként havonta 2,2 millió forintnak megfelelő alapfizetést kap az Európai Uniótól. Ezenfelül három uniós bizottságban is tag, ám a tisztségek honoráriumáról külön adat nincs. Szakértői becslések szerint a fényűző esküvő egy éves EP-képviselői fizetésébe kerülhetett. Cseh Katalin közösségi oldalán reagált a „rágalmakra”. Cseppet sem meglepő módon, mindenféle érdemi cáfolat helyett azt üzente, hogy mindenki téved, az esküvője csak a töredékébe került a sajtóban feltüntetett összegeknek. Ez a ködös állítása – az időnként roppant furcsán viselkedő képviselőnő meghökkentő nyilatkozatainak a tükrében is – elég talányosra sikeredett, ugyanis van olyan hírportál, amely százmillióról beszél, míg mások „csak” több tíz millióról.

A Bennfentes hír- és véleményoldal a kiszivárogtatott fotók alapján próbálta megsaccolni az összeget: a lap több tíz millió forint végösszeget tippelt.

A szertartást és a hollywoodi mesefilmeket megszégyenítő lagzit a festői szépségű Haris Parkban tartották, ahol csak a bálterem kibérlése több millió forintba kerül. Ahogy a képeken is jól látszik, az impozáns helyszínt több-kevesebb ízléssel, de nagy műgonddal összeválogatott dekoráció színesítette. A hivalkodó cicomát – kétségkívül – a milliárdosok hedonista életérzését, a pezsgő és a kokain világát bemutató A nagy Gatsby című film tematikája ihlethette. A vendégeknek is ez volt a dresscode.

Cseh Katalin menyasszonyként egy méregdrága Galia Lahav ruhában mondta ki a boldogító igent. Ez a ruhamárka Magyarországon nem kapható.

A gyémántberakásos eljegyzési gyűrű mellé bónuszként egy különleges kivitelezésű jegygyűrű is dukált, amelynek ára a legszerényebb becslések szerint is millión felüli összeg volt. De nemcsak az ékszerek csillogtak aranyszínben, hanem még a sütemények is aranyporral voltak bevonva. Lapunk felkereste az érintetteket, hogy megtudjuk, mennyibe került és miből finanszírozták az esküvőt, de lapzártánkig nem érkezett válasz. Ez az elutasító hozzáállás azért is visszás, mert

a Momentum eddig az átláthatósággal és a korrupcióellenességgel kampányolt.

Mint köztudott, a Cseh Katalinékhoz köthető cégháló több mint 4,7 milliárd forint európai uniós támogatást nyert el úgy, hogy közben a cégek összejátszhattak egymással. Az is kiderült, hogy a Nolimpiával ismertséget szerző Cseh Katalin az olimpiára hivatkozva kért EU-s támogatást egy olyan technológia kifejlesztésére, amely a cégcsoportban már készen állt. Az ügyben jelenleg vizsgálat zajlik.

Borítókép: magyarnemzet.hu / bennfentes.net

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!