Felmérés

2021.12.10. 06:07

Városháza-ügy: a többség szerint a főpolgármester a felelős

A választási részvételüket biztosra ígérő, politikailag aktív budapesti lakosok abszolút többsége (51 százalék) gondolja úgy, hogy Karácsony Gergelyt politikai felelősség terheli a Városháza-botránnyal kapcsolatban – derül ki a Nézőpont Intézet legújabb kutatásából.

Az aktív választók négyötöde (78 százalék) igennel válaszolt arra a kérdésre, hogy hallottak-e a budapesti Városháza eladásával kapcsolatban kialakult ügyről - írja a Magyar Nemzet.

Akik hallottak a botrányról, 60 százalékuk gondolja úgy, hogy Karácsony Gergelyt politikai felelősség terheli a Városháza-üggyel kapcsolatban, míg csupán egyötödük (21 százalék) szerint nem felelős.

Még Karácsony Gergely egykori választói is kritikusak a főpolgármesterrel: a budapesti aktív szavazóknak mindössze negyede menti fel a felelősség alól a főpolgármestert a Városháza-ügyben. Emlékezetes, hogy Karácsony Gergelyre a budapesti szavazók éppen 51 százaléka szavazott 2019 októberében a főpolgármester-választáson.

Két hónapja bombaként robbant a hír, hogy a Karácsony Gergely által vezetett főváros a 2010 előtti szocialista világ kulcsszereplőin keresztül értékesíteni próbálja a Városháza épületét. A sajtónak szivárogtatott információkból mára kirajzolódni látszik, hogy az ügyben az egykori szocialista világ prominensei érintettek, akik mára behálózták Karácsony közvetlen környezetét. A főpolgármester a mai napig nem tisztázta magát az ügyben.

Borítókép: Karácsony Gergely

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában