Járvány

2022.01.02. 14:00

Angliában maszkot kell viselniük a középiskolásoknak az omikron miatt

Az angliai középiskolákban a tanulókat arra fogják felszólítani, hogy a jövő héttől, a karácsonyi szünetről visszatérve viseljenek maszkot, hogy útját állják a koronavírus omikron variánsa egyre nagyobb mértékű terjedésének – közölte Nadhim Zahawi oktatási miniszter vasárnap.

A politikus a The Sunday Telegraph című konzervatív vasárnapi brit lapban megjelent cikkben kifejtette, az omikron terjedése miatt ezt a kiegészítő, ideiglenes intézkedést a következő hetekben javasolják bevezetni a középiskolai osztálytermekben.

Az Egyesült Királyságot alkotó négy országból egyedül Angliában nem volt ajánlott a maszk használata az osztálytermekben. A napi fertőzési számok egyre magasabb értékei miatt, valamint azért, mert a pozitív tesztet produkálóknak legalább hét napig el kell szigetelniük magukat, az iskolák és más közszolgáltatások munkaerőhiánnyal küzdenek.

A kormány arra kérte a közszféra vezetőit: készüljenek fel arra a legrosszabb forgatókönyvre, hogy az elkövetkező hetekben a dolgozók negyede kiesik a munkából.

Zahawi szerint szükség lesz távoktatásra is, mivel a tanulók és a tanárok nagy számban lesznek kénytelenek önkéntesen karanténba vonulni. Hozzátette azonban, hogy a személyes tanítás továbbra is elvárt norma marad, és a vizsgák is a tervek szerint zajlanak majd januárban.

Borítóképünk illusztráció. (Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában