Üldözött keresztények

2022.02.17. 16:27

A brazil kormánnyal bővült a Hungary Helps Program nemzetközi együttműködői köre

A brazil kormánnyal bővült a Hungary Helps Program nemzetközi együttműködői köre; a Brazília és Magyarország humanitárius együttműködéséről szóló egyetértési nyilatkozatot csütörtökön írták alá – közölte a Miniszterelnökség.

A közlemény szerint a dokumentumban 

a két ország kormánya hitet tesz a migráció helyett a helybe vitt segítség elve, 

valamint a világ legüldözöttebb vallási csoportja megsegítésének szükségessége mellett. Az együttműködés lehetőséget nyit az erőszakos támadásokat elszenvedő keresztény közösségek közös támogatására és a humanitárius gyakorlatok megosztására – emelték ki.

Emlékeztettek: a Hungary Helps Program célja az üldözött keresztények megsegítése, a migráció megelőzése humanitárius támogatással, továbbá az is, hogy más országok kormányait a világon üldöztetést szenvedő több százmillió keresztény ügye mellé állítsa.

A Miniszterelnökség Üldözött Keresztények Megsegítéséért és a Hungary Helps Program Megvalósításáért Felelős Államtitkársága széles körű nemzetközi együttműködést épített a kezdeményezés köré, közös programokat indítva többek között az Egyesült Államok, Lengyelország, Észtország, Görögország és Szlovénia kormányzati szerveivel – írták, hozzátéve: ez az együttműködői kör bővült Brazíliával.

A Hungary Helps Program által megsegített emberek száma meghaladta a félmilliót.

A program alapelve, hogy a segítséget kell odavinni, ahol a baj van, nem a bajba jutott embereket Magyarországra hozni – olvasható a közleményben.

Borítókép: Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára Veszprémben 2022. január 30-án / MTI / Vasvári Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában