Választás 2022

2022.02.10. 13:16

Nacsa: a baloldal a családi adóvisszatérítést is elvetemültnek tartja

A kormánypártok szerint a baloldal a családi adóvisszatérítést is elvetemültnek tartja, és szívesebben osztana pénzt a migránsok betelepítésére.

Nacsa Lőrinc, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) országgyűlési képviselője csütörtökön az MTI-hez eljuttatott videónyilatkozatában azt mondta: több százezer szülő kapja meg a bankszámlájára a családi adóvisszatérítést, amely akár több százezer forintos összeg is lehet szülőnként.

Szerinte azonban a baloldal a családi adóvisszatérítést is elvetemültnek tartja, hiszen a baloldal vezetője, Gyurcsány Ferenc „valósággal dühöngött” a parlamentben, amikor a kormány bejelentette az intézkedést. Hozzátette: Gyurcsány Ferenc szerint elvetemült és ésszerűtlen a családi adócsökkentés, perverz az egész családi adórendszer és a családi adókedvezmény.

Nacsa Lőrinc úgy fogalmazott: Gyurcsányhoz „szorosan felzárkózott” a baloldal miniszterelnök-jelöltje is, aki szintén többször utalt arra, hogy változtatni akar a családi adórendszeren és a családtámogatásokon, mert szerinte túl sok pénz megy a középosztálybeli családokhoz.

A KDNP frakciószóvivője megjegyezte: Márki-Zay Péter nagyra értékeli azt a Gyurcsány-Bajnai kormányt is, amely a gyermekesektől elvette a családtámogatásokat és eltörölte a családi adókedvezményt is.

Úgy vélte: Gyurcsány Ferenc és miniszterelnök-jelöltje „elszólásai” alapján egyértelmű, hogy a baloldal valódi programja ma is az, hogy megszüntetnék a családi adórendszert és a családi adókedvezményt. Szívesebben osztanának pénzt a migránsok betelepítésére és ellátására, mint a magyar gyermekes családokra – hangoztatta.

Április 3-án a gyermekes családokról is döntünk, védjük meg a gyermekeinket, védjük meg a családjainkat, védjük meg a családoknak járó támogatásokat!

– szólított fel Nacsa Lőrinc.

Borítóképünkön Nacsa Lőrinc. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában