Öröm

2022.02.21. 23:04

Tűzijátékkal üdvözölték Donyeckben a "népköztársaság" Oroszország általi elismerését

A szeparatisták kezén lévő területeken készített videofelvételeken orosz zászlókat lengető, ünneplő emberek tucatjait lehetett látni.

Az önhatalmúlag kikiáltott "Donyecki Népköztársaságban" hétfőn este spontán tűzijátékkal üdvözölték a térség függetlenségének Oroszország általi elismerését.

 A szeparatisták kezén lévő területeken készített videofelvételeken orosz zászlókat lengető, ünneplő emberek tucatjait lehetett látni. Az orosz nemzeti himnusz kíséretében azt skandálták, hogy "Oroszország, Oroszország".

Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn este elismerte a délkelet-ukrajnai szakadár "Donyecki Népköztársaság" és "Luhanszki Népköztársaság" szuverenitását. Nyugati országok vezetői elítélték a bejelentést, többen szankciókat sürgettek.

Az ukrán kormányerők és az oroszbarát szeparatisták csaknem nyolc éve tartó vérontásában az ENSZ becslései szerint több mint 14 ezren vesztették életüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában