Miközben villákat, hajót vásárolt

2022.03.31. 08:04

A budapesti közművezér a szakmunkás minimálbér felének (!) megfelelő összeget vallott be

És Mártha Imre közben Floridában vett ingatlanokat… Adócsalásra utaló információk jutottak a Metropol tudomására. Ezek szerint a fővárosi közművek egyszemélyi vezetője mindösszesen havi 75 ezer(!) forint jövedelmet vallott be több éven keresztül, mielőtt Karácsony Gergely jóvoltából a budapesti közműcégek vezetője lett. Így habzsol a Gyurcsány-fióka!

Havi 75 ezres jövedelmet vallott be

A Metropol több forrásból is arról szerzett információt, hogy Mártha Imre eközben több éven keresztül mindössze a szakmunkás minimálbér felének megfelelő jövedelmet vallott be. Vagyis összesen 75 ezer forintot havonta!

Karácsony Gergely és kedvenc cégvezére, Mártha Imre, a fővárosi közműcégek ura

A luxusnyaralásaival, a Prisztás nevezetű maffiózó családjától megvásárolt villájával, úszómedencéjével rendszeresen kérkedő Gyurcsány-fióka 2018-ban és 2019-ben is – tehát közvetlen azelőtt, hogy kinevezték volta a budapesti közműholding élére – 900 ezer, azaz havi bontásban mindösszesen 75 ezer forintot keresett, legalábbis papíron. Ez az akkori szakmunkás bérminimum négyórás, elfelezett összegének felel meg.

 

Eközben óriási luxusban élt, és Floridában vett ingatlanokat

A Gyurcsány-fiókának „becézett” közművezér eközben egy sok százmillió forintot érő svábhegyi luxusvillában él, egy több tízmilliós Bentley-vel közlekedik és 2019-ben, még „négyórás szakmunkásbér-minimumából” vásárolt magának egy floridai luxuslakást, sőt egy magánszigeten található telket, amire állítólag egy reneszánsz villát szándékozik építeni.

Tehát ugyanabban az évben tett szert a tengeren túli sok száz milliót érő ingatlanokra, amikor papíron mindössze havi 75 ezer forintot keresett.

Aranyélet a fővárosi közműcégek élén: medencés budai villa, Bentley, saját balatoni villa és hajó…

 

Aranyélet: sokmilliós ló, több tízmilliós zongora, részesedés egy balatoni kikötőben, magánvillák…

Floridában is bevásárolt ingatlanokból Mártha Imre

 

Megtalálták, de nem válaszolt a kérdésekre

A fővárosi közműholding, a szemétszállítás, a FŐTÁV, a temetkezés és a kertészet csúcsvezetőjét személyesen is szerette volna megkérdezni a Metropol a birtokukba került információkról. Végül március 26-án, vagyis munkanapon, egy csopaki bisztróból kifele jövet sikerült feltenniünk kérdéseiket.


Mártha Imre azonban nem kívánt nyilatkozni. Miután érdemi válaszokat nem kaptak tőle, felszállt a robogójára és elhajtott.


Íme a videó arról, ahogy elmotorozik, ahelyett, hogy válaszolna a kérdésekre:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában