Társadalommérnökösködés

2022.03.08. 10:12

A Soros-szervezetek nem állhatnak a törvények felett! (videó)

Az EP-képviselő rámutatott: a nyílt társadalmat propagáló szervezetek nagyipari módon manipulálják az európai közéleti diskurzust.

Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője szerint az Európai Parlament civil szervezetekre vonatkozó újabb jelentésével valójában a Soros-szervezeteket vonná ki a törvények hatálya alól – írja a Magyar Nemzet

Nem lehet engedni, hogy a jog fölé emeljék azokat a Soros-alapítványok által támogatott NGO-kat, amelyek bizonyítottan elfogult politikai aktivizmust folytatnak

– mondta el az EP-képviselő.

Hidvéghi Balázs az Európai Parlament plenáris ülésének hétfői, civil szervezetekkel kapcsolatos vitájában kiemelte:

a civil szervezetek szabad és háborítatlan működése fontos hagyomány Európában, azt viszont semmi sem indokolja, hogy bizonyos szervezetek különleges bánásmódban részesüljenek és mentesüljenek a tagállami szabályok alól.

Az EP-képviselő rámutatott: az elmúlt hetekben fény derült arra, hogy a nyílt társadalmat propagáló szervezetek nagyipari módon manipulálják az európai közéleti diskurzust. 

Elfogadhatatlan, hogy az Európai Parlament valójában ezeknek a politikai aktivizmust folytató szervezeteknek biztosítana mentességet, és vonná ki őket a tagállami ellenőrzés alól. Minden ilyen kísérletet határozottan elutasítunk!

– mondta el Hidvéghi.

Borítókép: Hidvéghi Balázs, a FIDESZ-KDNP képviselője az Európai Parlamentben, Strasbourgban 2019. július 15-én / MTI / Koszticsák Szilárd

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában