Fejlesztések

2022.03.23. 08:12

Csaknem ötezer óvodai és iskolai beruházás történt az elmúlt négy évben

Az elmúlt négy évben 4576 óvodai és iskolai beruházás indult, illetve valósult meg, amellyel javultak a gyermekek és a pedagógusok körülményei - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kedden.

A közlemény szerint a 2018 óta elindult köznevelési beruházásokra 983 milliárd forintot fordított a kormány. Több programot is elindítottak, amelyek az iskolák és óvodák fejlődését szolgálják.
   

A TTT (tanterem, tanuszoda, tornaterem) programban 87 tornaterem-, tanuszoda- és tanteremfejlesztés valósult meg, a Modern városok programban pedig 37 beruházás történt, 49 milliárd forint értékben.
   

Hozzátették: a Magyar falu programban 168 település kapott támogatást iskolaépület felújításához, 93 kistelepülésen épültek tornatermek, tornaszobák, valamint 496 kistelepülési óvoda fejlesztéséhez nyújtottak segítséget.
   

Az Emmi tájékoztatása szerint 99 milliárd forintot fordított a kormány az óvodai kapacitások bővítésére, 698 iskola és 1048 óvoda újulhatott meg.
   

Ezenfelül húsz nagyszabású agglomerációs köznevelési beruházás indulhat el, amely együttesen mintegy 150 milliárd forintos fejlesztést jelent - tudatta a tárca.

Borítókép: illusztráció

Címkék#emmi#óvoda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában