Március 15.

2022.03.09. 13:28

Sohasem volt még olyan fontos a Békemenet, mint most

A szervező CÖF-CÖKA sajtótájékoztatóján a résztvevők megegyeztek abban, hogy az orosz–ukrán háború miatt az eseménynek most valóban a békéről kell szólnia.

A békemenetet szervező Civil Összefogás Fórum-Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) sajtótájékoztatót tartott, ahol a résztvevők egyetértett abban, hogy a rendezvénynek az orosz–ukrán háború miatt most szó szerint a békéről kell szólnia. Felhívták a figyelmet arra is, hogy nem szabad megfeledkezni a békemenet eredeti céljáról, a globalista befolyás elleni fellépésről – írja a Magyar Nemzet.

A Békemenet, mint elnevezés fennállása óta soha nem volt annyira aktuális, mint most

– rögzítette Bayer Zsolt, a Magyar Nemzet publicistája a Békemenetet szervező Civil Összefogás Fórum-Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) sajtótájékoztatóján. Mint Bayer elmondta, az egyetlen normális, értelmezhető és helyes politika a béke igenlése.

– Ne váljanak olyan fegyverré, amelyek visszafelé sülnek el – tért ki az Oroszország elleni szankciókra az újságíró, majd példaként említette, hogy a német kancellár rájött arra, amit a magyar kormányfő a kezdet kezdete óta hangsúlyoz, miszerint csak olyan szankciókat lehet bevezetni, amelyek nem sújtják az azokat elrendelő országokat.

– A békemenet célja nem változott semmit a tíz évvel ezelőtti, első békemenethez képest: nem leszünk gyarmat – emlékeztetett Stefka István, a békemenetet szervező Civil Összefogás Fórum-Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) sajtótájékoztatóján. Az író-publicista közölte: keletről a háború, nyugatról pedig a globalizmus-liberalizmus fenyegeti hazánkat. Ahogy arra kitért, Magyarország ragaszkodik a több mint ezeréves keresztény múltjához.

Ezeket meg akarjuk védeni, ezért vonulunk utcára

– rögzítette Stefka István.

 

– Gazdasági lejtmenetet fog jelenteni, hogy Oroszországot gazdaságilag el akarják nyomni – mondta az orosz–ukrán háborúról szólva Széles Gábor üzletember. Hozzátette: ebből a válságból senki nem tud kimaradni. – Azért jó, hogy most tartjuk a békemenetet, mert talán elgondolkodtat mindenkit – hangsúlyozta az üzletember, kiemelve: gazdaságilag még nehezebb a helyzet, mint politikailag.

Mint Széles Gábor elmondta, reméli, hogy a Békemenet kicsit megnyugtatólag fog hatni.

Ifj. Lomnici Zoltán, a CÖF-CÖKA szóvivője a Civil Igazságtételi Bizottság munkáját bemutató könyv kapcsán elmondta: a baloldal mindig a magyarok ellen folytatott kampányt.

Most is ezt teszik, mivel fegyvereket szállítanának Ukrajnába és veszélyeztetnék a magyar energiabiztonságot

– hangsúlyozta ifj. Lomnici. A kötet kapcsán a szóvivő azzal folytatta, hogy az sok fájdalmat tartalmaz. – Azt tapasztaljuk, hogy Strasbourgban megszégyenítik a kommunizmus áldozatait, különbséget tesznek fájdalom és fájdalom, a kommunizmus és a náci diktatúrák bűnei között – tette hozzá a szóvivő.

– Az Európai Unió és a Nyugat baloldali befolyásával szemben meg kell védeni Magyarországot – beszélt a békemenet céljáról Fricz Tamás, aki megjegyezte, hogy az említett kérdéseket háttérbe szorította a háború, de nem szabad ezeket elfelejteni.

– Minél gyorsabban észszerű kompromisszumot kell kialakítani – mondta el véleményét a publicista a háborúról, majd felhívta a figyelmet arra, hogy a békemenetnek most szó szerint a békéről kell szólnia. Fricz Tamás leszögezte, hogy Magyarország példásan viselkedik a jelenlegi helyzetben.

A békemenetek akkor szoktak megmozdulni, amikor az emberek úgy érzik, hogy egy sorsfordító pillanathoz érkeztünk. Most az élet és a halál között kell választanunk. A rossz döntés a háborúba sodródást jelentené. Amikor Magyarország háborúba keveredett, akkor mindig rosszul járt

– állapította meg Bencsik András. A Demokrata hetilap főszerkesztője azt kérte, hogy az eseményre mindenki vigyen magával magyar lobogót, mivel az a nemzeti összefogásról fog szólni.

Csizmadia László, a CÖF-CÖKA elnöke a sajtótájékoztatón azt kérte, hogy minél többen vegyenek részt a békemeneten, és hozzanak magyar zászlókat.

Mint mondta, a békemeneten „lengyel testvéreink”, valamint az olasz nemzeti-konzervatív szakszervezet, az UGL népes küldöttsége, illetve a spanyol Solidaridad szakszervezet és a Roma Szeretetszolgálat is részt vesz.  Csizmadia bejelentette, hogy a CÖKA vezetősége magánpénzből 250 ezer forintot adományoz a Magyar Ökumenikus segélyszervezetnek az Ukrajnából érkező menekültek támogatására. 

 

Borítókép: A Civil Összefogás Fórum-Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) Békemenetének résztvevői megérkeznek az Erzsébet térre az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában