Komoly előrelépés

2022.03.31. 13:07

Száztíz milliárd forintot fordíthat a kormány köznevelési intézmények fejlesztésére

A forrásból tantermek, szaktantermek, tudományos laborok és nyelvi tantermek, közösségi terek, tornatermek újulhatnak meg, és felhasználható a köznevelési épületek energetikai korszerűsítésére is.

Száztíz milliárd forint uniós forrást fordíthat a kormány a köznevelési intézményekben a tanulási környezet megújítására, illetve épületenergetikai korszerűsítésekre - mondta az emberi erőforrások minisztere csütörtökön Budapesten.

Kásler Miklós közölte, az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programban (EFOP) 86 milliárd, a Környezeti és Energetikai Hatékonysági Operatív Programban (KEHOP) 22,5 milliárd forint áll rendelkezésre.

A fejlesztés célja, hogy ne csak a nagyvárosokban, hanem a kisebb városokban, kisebb településeken működő iskoláknak is biztosítsák a minőségi oktatás feltételeit - mondta a miniszter, hozzátéve, hogy a pályázathoz - amelyből 61 milliárdot már lekötöttek - a kormány 25 milliárd forint többletforrást biztosított.
Az EFOP forrásból tantermek, szaktantermek, tudományos laborok és nyelvi tantermek, közösségi terek, tornatermek újulnak vagy épülnek meg - sorolta Kásler Miklós.


A KEHOP programban felhasznált források a köznevelési épületek energetikai korszerűsítését célozzák; homlokzat és tetőszigetelést, a nyílászárók cseréjét, a fűtőtestek, fűtőrendszerek korszerűsítését.

A rendelkezésre álló közel 110 milliárd forintból eddig 15 milliárd forintot költöttek el infrastrukturális fejlesztésekre.

A sajtótájékoztatón jelen volt Maruzsa Zoltán köznevelésérét felelős államtitkár és Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában