Megdöbbentő dolgok derültek ki

2022.05.05. 08:31

Erőszakos nemi közösülés: elképesztő botrány a Jobbikban

Az egyik alelnök élettársával erőszakoskodtak. Jakab Péter hetek óta próbálja eltussolni, de a Bors leleplező cikkének megjelenése után a párt most beismerte a megdöbbentő esetet.

A Bors által megkérdezett jogi szakértők szerint a megvalósult bűncselekmény erőszakos nemi közösülés kísérlete. Az áldozatot, egy 24 éves hölgyet jobbikos politikusok felcsalták és bezárták egy szobába, majd a tettes levetkőzött és fizikai erőfölényét kihasználva próbálta őt megerőszakolni.

Kizárólag az illető hölgy lélekjelenlétén múlott, hogy ez végül nem sikerült.A kirobbant botránynak Jakab Péter pártelnök és elhíresült kabinetfőnöke, a „mamuszos” Molnár Enikő is tanúja volt, annak minden részletéről tudomást szereztek.

Jakab Péter és Molnár Enikő minden befolyásukat latba vetve igyekeznek eltussolni a bűncselekményt

A kínos bűncselekményt hosszú hetek óta próbálja eltussolni a Jakab-féle vezetés, bár az erőszakot elszenvedő hölgy beadvánnyal fordult a Jobbik etikai bizottságához, az ügy kivizsgálását, a tettes megbüntetését követelve. 

Miután nem történt semmi, az áldozat az ügyben később hivatalos feljelentést is tett. A Borsonline úgy tudja, hogy máris megkezdődött a nyomozás.

Az elképesztő eset még tavaly decemberben, egy vidéki jobbikos rendezvényen történt, ahova kizárólag vezető politikusok kaptak meghívást. Ott volt Jakab Péter pártelnök és a kabinetfőnöke is, más pártvezetők társaságában. Az áldozat szerint utólag gyanúra adott okot, hogy az élettársát, Szilágyi Györgyöt, a Jobbik egyik alelnökét külön kérése ellenére sem hívták meg a vidéki rendezvényre.

SZILÁGYI György
Szilágyi György, a Jobbik alelnöke és az áldozat élettársa
Forrás: Koszticsák Szilárd

A 24 éves hölgy választókerületi szervezőként dolgozott a Jobbiknak. Ahogy több hivatalos beadványban, aláírásával is megerősítve rögzítette, gyanútlanul ment el abba a vendégházba a Szabolcs-Szatmár megyei Ököritófülpösön, ahol a bűncselekmény történt.

A Bors megszerezte az ügyben született beadványokat, iratokat, amelyekből világosan kiderül, hogy bűncselekményről, erőszakos nemi közösülés kísérletéről van szó. A Jobbik egyik vezető politikusa, aki korábban polgármester is volt, az áldozatot felcsalta egy szobába, míg egy másik jobbikos politikus kívülről rájuk zárta az ajtót. A bűncselekmény elkövetésére olyan alaposan felkészültek, hogy még egy testőrt is az ajtó elé állítottak.

A tettes ezután obszcén szavak kíséretében letolta a nadrágját és berántotta a tiltakozó hölgyet a fürdőszobába. Hozzászorította a falhoz, levetkőzött, és nemi szervét hozzászorítva erőszakosan közösülni próbált. 

Szerencsére egy másik jobbikos politikus, aki józan maradt, meghallva a segélykiáltásokat az áldozat segítségére sietett. Behatolt a szobába, és addig dörömbölt a fürdőszoba ajtaján, míg a tettes kénytelen volt kinyitni az ajtót, s a hölgy ki tudott menekülni.

A bűncselekményről Jakab Péter csak azért szerzett később tudomást, mert éppen ekkor, az egyik hivatalos beadványban rögzítettek szerint „olyan részeg volt, hogy egyik testőre sem tudta talpra állítani”.

Jakab Péter ezt a képet a bűncselekmény elkövetésének napján posztolta

Az áldozat a történtek után elmenekült a helyszínről, miközben azonnal hívta élettársát, Szilágyi Györgyöt, a Jobbik alelnökét, aki néhány nappal később a Parlament épületében személyesen szóvá is tette a történteket Jakab Péter pártelnöknek és kabinetfőnökének, Molnár Enikőnek. 

Ezután fordultak hivatalos beadvánnyal a párt etikai bizottságához. Jakab Péter és Molnár Enikő azonban minden befolyásukat latba vetve azóta is igyekeznek eltussolni a bűncselekményt. Nem voltak hajlandók még a kért etikai vizsgálat megindítására sem.

A nemi erőszak áldozatául esett hölgy ezután fordult a bűnüldöző hatóságokhoz.

Beismerés a Jobbiktól a nemi erőszak ügyében

A Jobbik a Bors cikkének megjelenését követően reagált a napvilágot látott botrányra. Csütörtöki sajtóközleményükben gyakorlatilag elismerik, hogy az eset megtörtént, ugyanakkor tagadják, hogy Szilágyi Györgyék beadványa nyomán ne indított volna azonnali vizsgálatot a párt etikai és fegyelmi bizottsága.

Borítókép: Jakab Péter

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában