CPAC

2022.05.19. 09:21

Orbán Viktor: a győzelem feltétele, hogy nekünk kell a legjobbakká válnunk (videó)

Története során Európában először, ráadásul Magyarországon rendezi meg az Amerikai Konzervatív Unió a CPAC-et (Conservative Political Action Conference), vagyis a Konzervatív Politikai Akciókonferenciát. A kétnapos rendezvényt Orbán Viktor miniszterelnök nyitotta meg a hazai konzervatív reneszánsz receptjéről tartott előadásával.

Mindig  jó, ha az ember barátok között beszélhet, és ha szavai mögött van fedezet – mondta el Orbán Viktor miniszterelnök a Conservative Political Action Conference (CPAC) Hungary kiemelt szónokaként. Hozzátette, egy hónapja nyerte meg a választást és négy napja alakította meg ötödik keresztény-konzervatív kormányát.

Mint mondta, nagy utat tettünk meg az elmúlt évtizedekben, amikor csak szamizdatokból olvastuk, mi történik az Egyesül Államokban, most pedig itt állunk és hazánk ad helyet ennek a politikai gyűlésnek. Akkoriban irigykedtünk önökre, irigyeltük a demokratikus vita kultúráját, a szabadságot, amelyben a közös dolgaikat rendezték Amerikában, Reagen elnököt, holott nekünk csak a szürke öltönyös funkcionáriusok jutottak. 

Ha látták a Csernobil című sorozatot, lehetnek elképzeléseik

– fogalmazott a miniszterelnök.

Orbán Viktor azzal kapcsolatban, hogy a magyar jobboldal miért ilyen sikeres, az amerikai Patton tábornokot idézte: a csata mindenkiből kihozza a legjobbat, és megtisztít mindentől, ami gyengévé tesz. – Ez a politikára is igaz – tette hozzá, hangsúlyozva:

A győzelem végső feltétele, hogy nekünk kell a legjobbakká válnunk. 

A miniszterelnök beszédét itt tudja meghallgatni:

Kifejtette, van egy probléma Amerikában is, amellyel a magyarok már sikerrel megküzdöttek: a progresszív liberálisok közéleti dominanciája.

– Konzervatívként úgy kell éreznünk magunkat, mint Stingnek New Yorkban – mondta. A magyar kormányfő úgy fogalmazott: a rendszerváltás előtt a magyarok is woke-világban nőttek fel, csak akkor még a kritikai fajelméletet tudományos szocializmusnak nevezték.

Fellázadtunk és a nyolcvanas évek végén úgy döntöttünk, ebből elég volt

– jelentette ki. A kommunisták erőszakos válasza nem maradt el, de kitartottunk – tette hozzá. Mint mondta: azt hittük végre megkaptuk, amire vágytunk, de tévedtünk. 

A liberálisok az első adandó alkalommal a kommunisták mellé álltak. Kiderült, hogy természetes szövetségesek.

A kormányfő szerint Trump elnök úr pontosan úgy járt, ahogy Magyarország 2002-ben. Mint fogalmazott, jól kormányoztunk, de a magyar baloldal mocsara lehúzott bennünket. 

Azt tartja a Szentírás, gyümölcséről ismerszik meg a fa. A progresszív kormányzás gyümölcse magáért beszél: gazdasági csőd, utcai erőszak. Ha baloldal kormány kerül hatalomra, a történet vége szinte mindig ugyanez 

– mutatott rá. De 2002-ben a választási vereség után – folytatta – a megmaradt csapatainkból népmozgalmat és szellemi ellenállást szerveztünk, nem törődtünk bele a kisebbségi helyzetünkbe, és meghirdettük a rekonkvisztát. A terv sikerült, 2010-ben visszatértünk. Lépésről lépésre, tégláról téglára harcoltunk és építkeztünk. A recept elkészült. Már levetettük a laboratóriumi orvosi köpenyt, Magyarország megkapta a negyedik dózist, és jelentem: a beteg teljesen meggyógyult – húzta alá.

ORBÁN Viktor
Orbán Viktor a CPAC Hungary pulpitusán
Forrás: Fischer Zoltán / MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

A magyar kormányfő ezután úgy folytatta, a recept nyílt felhasználású, szabadon elvihető, amely a következő 12 pontból áll:

Első pont, hogy a saját szabályaink szerint kell játszani. Aki pedig nem a saját szabályai szerint játszik, az bizonyosan veszíteni fog. A második pont, hogy nemzeti konzervativizmust kell érvényesíteni a belpolitikában. Ebből adódik a harmadik pont, azaz a nemzeti érdek képviselete a külpolitikában.

A negyedik pont Orbán Viktor szerint, hogy legyen médiája a jobboldalnak, ugyanis a progresszív baloldal őrültségeit csak így lehet bemutatni – szögezte le. A kormányfő kifejtette: a modern nyugati média a baloldal álláspontjához igazodik.

A miniszterelnök megjegyezte, estig sem érne a végére, ha össze akarná számolni hány médium támogatja az amerikai demokratákat, a republikánusok médiája pedig nem veszi fel velük a versenyt. Az ötödik pont: Leplezd le az ellenfeleid szándékát! A magyar miniszterelnök úgy véli, ehhez tabukat kell dönteni.

Nem a ma, hanem a holnap tabuit

 – tette hozzá. Már azelőtt nyilvánosságra hozzuk, mit akar tenni a baloldal, mielőtt megtennék – mondta.

Példaként a gyerekekről szóló LMBTQ-propagandáról szóló népszavazást említette. A gyermekek érzékenyítését a magyarok többsége elutasította – jelentette ki.

A hatodik pont a gazdaság: a baloldal a gazdaságot elvont eszmék szerint akarja működtetni – mutatott rá a kormányfő, ez a jobboldal számára tilos – húzta alá.

– Velünk még az is jól jár, aki nem ránk szavaz – jelentette ki, hozzátéve: ez totális ellentétje a progresszíveknek, akikkel még az is rosszul jár, aki rájuk szavazott, hiszen az emberek munkát akarnak és előre akarnak jutni az életben.

Hetedik pont: ne szorulj ki a szélre! Az emberek valójában semmilyen oldal szélsőségéből nem kérnek – magyarázta a miniszterelnök, aki úgy véli, semmi különbség nincs a szélsőjobb tudományellenessége és a szélsőbal biológiaellenessége között.

ORBÁN Viktor
A Bálna Budapestben rendezték meg a konferenciát
Forrás: Fischer Zoltán / MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Orbán Viktor nyolcadik pontként a mindennapi olvasás fontosságát hangsúlyozta. Mint mondta, ő minden héten kijelöl egy napot, amit csak olvasásra fordít. Véleménye szerint ez abban is segít, hogy megértsük, mit gondolnak rólunk az ellenfeleink. Ha ezt sikerül kideríteni, a többi már csak technikai munka – mutatott rá.

A kilencedik pont: Legyen hited! – hangsúlyozta. Orbán Viktor szerint a hit hiánya veszélyes, mivel ha valaki nem hiszi, hogy lesz egyszer végelszámolás, és tetteiért felelnie kell az Úristen előtt, úgy érzi, bármit megtehet, ami hatalmában áll. 

Ezért bátorítsuk a fiatal konzervatív növendékeket, hogy foglalkozzanak a hitélettel. Ezt eleinte én sem tartottam fontosnak, de megtanultam, hogy ha rászánom az időt a hitemre, akkor a sikerek is könnyebben jönnek

– emelte ki. Mint mondta, ugyanilyen fontos, hogy legyenek jó kapcsolataink, barátaink is. A progresszív liberálisok és a neomarxisták ugyanis végtelenül egységesek, védik egymás hátát, ezzel szemben a konzervatívok, képesek a legkisebb ügyben is összeveszni egymással. Ha viszont a politikában boldogulni akarunk, soha ne azt nézzük, hogy miben nem értünk egyet a másikkal, hanem azt keressük, hol vannak a közös pontok! – húzta alá.

Tizenegyedik pontként a kormányfő a közösségek építéséről beszélt, mondván: az évek során megtanulta, hogy nincsen konzervatív politikai siker működő közösségek nélkül. Hiszen minél kevesebb a közösség és minél magányosabbak az emberek, annál több szavazó megy a liberálisokhoz. És minél több a közösség, annál több voksot kapnak a konzervatívok.

Orbán Viktor végül az intézmények fontosságát emelte ki. Véleménye szerint a sikeres politikához intézményekre és intézetekre van szükség. 

Ne felejtsük el: politikusok jönnek mennek, de az intézmények generációkon át velünk maradnak. Ők képesek intellektuálisan megújítani a politikát 

– mutatott rá.

A 12 pont ismertetése után a kormányfő ekképpen fogalmazott: az egész világ hatalmas változásokon megy keresztül, furcsa de igaz: a pusztító ideológiák Nyugatról származnak. Sosem gondoltuk volna, hogy a kommunisták nemcsak Keletről, de Nyugatról is visszatérhetnek. Most pedig úgy áll a dolog, hogy a progresszívek az egész nyugati civilizációt fenyegetik. 

– Önöknek, kedves barátaim –  folytatta –  az Egyesült Államokkal, nekünk az Európai Unióval van dolgunk. Ezek pedig ugyanazok az emberek –  jegyezte meg. Éppen ezért fel kell vennünk velük a harcot, amelyben csak együtt, csak szervezetten lehetünk sikeresek. Ez azért is kiemelten fontos, mert nagy megmérettetések előtt állunk, a 2024-es év sorsdöntő lesz, hiszen önöknél elnök és kongresszusi választások, nálunk pedig Európai Parlamenti választások lesznek. 

A magyar lecke pedig az, hogy nincs csodafegyver, csak meló van. Ezért menjünk és csináljuk – zárta szavait Orbán Viktor.

Arról, hogy mi is az a CPAC, vagyis mi is az a Konzervatív Politikai Akciókonferencia, ide kattintva olvashatja el összefoglalónkat.

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök, az esemény főszónoka beszédet mond a Conservative Political Action Conference (CPAC) Hungary elnevezésű, kétnapos konzervatív politikai fórum első napján a Bálna Budapestben 2022. május 19-én, fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában